Пловдивски екип участва в NuBoyana 24 – Filmmaking challenge. Нека го подкрепим!

0
270

На 10-11 март се проведе кино състезание – NuBoyana 24 – Filmmaking challenge. Над 600 души в 59 екипа имаха привилегията да използват локации и актьори предоставени от студио NuBoyana. Отборите бяха предизвикани да се държат като истински професионалисти и да се погрижат за всичко, което е нужно за създаването на един филм.

В рамките на 24 часа ентусиастите успяха да направят 59 късометражни продукции, прожектирани същата вечер в салона на студиото. На 18.03 ще бъдат обявени 10-те номинирани, от който ще се изберат 3 печеливши. Един от трите начина на оценяване ще бъде харесванията в youtube.

Ето какво каза Христофор Балабанов (лидер на пловдивски екип): „Аз съм възхитен от професионализма и приятелското отношение на екипите работещи за – NuBoyana и FilmForgе. През цялото време те ни помагаха по всеки възможен начин. Там няма и следа от често срещаното, в тези среди, високомерие и изкуствени граници от сорта: „Внимавай, аз съм от важните.“ Да правиш кино в студиото е изключително вълнуващо, усещането е вълшебно – магията на киното работи – не може да се опише. Ние сме радостни, за това че имахме шанса да бъдем в “кухнята“ и да натрупаме ценен опит – това е незаменимо. Някои от колегите не разбраха защо е нужно да се спазват толкова правила или да получаваме информацията за състезанието на порции (понякога в последния момент). Аз съм сигурен – това бяха трикове на организаторите, чрез които те ни поставиха в реалните условия на един снимачен ден. За да успееш да създадеш един филм “from script to screen” (от сценарии до екран) беше нужна организираност, бързи, адекватни действия (в точния момент), комбинативност, компромиси, гъвкавост… и най-после спокойствие и муза. “ Филмът на Христофор Балабанов засяга болезнената тема за българските емигранти, техните подбуди, проблеми, въжделения. Главният въпрос-извод е: „Как да направим България по-добро място за нас и нашите деца.“

На този адрес: https://www.youtube.com/watch?v=2r3ON5olNBA нашите читатели могат да гледат филма cubeRICK на Христофор и екип, както и естествено да го подкрепят с харесване в youtube.

СПОДЕЛИ
Предишна СтатияСъбка Дякова-Чехович и д-р Галина Арабаджиева възродиха цикъла „Здраве, щастие, красота“
Следваща СтатияРетроспекция на Атанас Згалевски – Згала събра негови близки приятели
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име