Здравко Димитров стана собственик на най-интересната творба на Васил Стоев

0
2642
Здравко Димитров, Тони Симидчиева и Васил Стоев

Областният управител Здравко Димитров стана собственик на една от най-интересните картини на известния български художник Васил Стоев. Това се случи по време на откриването на изложбата „Легенда за любовта“, която Стоев откри в пловдивската галерия Via Artist.  В галерията, която отвори врати след няколко годишно прекъсване, са подредени най-новите платна, рисувани специално за пловдивските почитатели на Стоев.

Областният управител не поколеба да избере най-атрактивната картина на Васил Стоев, с когото ги свързва и дългогодишно приятелство. „За мен е чест и удоволствое да притежавам поредната прекрасна картина на Васил Стоев“, заяви Здравко Димитров. Платното, грабнало вниманието на Зико, беше и изненадата, с която художникът зарадва почитателите си. Стоев за първи път се изкушава да направи подобен абстрактен портрет, но без да изневерява на типичния си експресивен стил.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Васил Стоев сподели, че образът на платното се е родил съвсем случайно, а ръката му е била движена изцяло от висшите сили. „Заставайки пред бялото платно, аз никога не планирам предварително какво точно ще направя и се оставям на някакви вътрешни импулси, интуиция или пък сили, на които всеки от нас е подвластен. Именно те движат ръката ми. И напълно подсъзнателно, в тази творба ми се появи лице. Това е един профил, който ми напомня на много близък мой приятел. Не бих казал, че това е портрет, в буквалния смисъл на думата, по-скоро е абстрактна фигурална композиция, но направена по нестандартен за мен самия начин. И съм изключително радостен, че изборът на Здравко Димитров се падна именно върху тази картина“, сподели Васил Стоев.

Оказа се, че Димитров има усет и афинитет към живописта, защото той е притежател и на доста солидна колекция от творби на български художници.

Изложбата „Легенда за любовта“ представя Васил Стоев като автор с романтична и нежна душа, който не спира да търси красотата. Експозицията ще остане в галерия Via Artist до края не месец декември.

 

Предишна СтатияДоц. д-р Иво Драганов: Простотията застана срещу себепознанието!
Следваща СтатияПревръщат Камерна зала на Драмата в пещера
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име