Превръщат Камерна зала на Драмата в пещера

0
324

Камерна зала на Драматичния театър в Пловдив ще се превърне в  истинска пещера. И то не за сказка по спелеология със сталактити и сталагмити, а за театрална телепортация, в която пещерата е само далекоглед към серпентините, по които лъкатуши цивилизацията – от овладяването на огъня, до пожара, запален от парите в душата на човека.

Колкото повече се отдалечава от пещерата-утроба, толкова по-тягостна става профанацията на живота. Това не е психодрама, гледана с неразбиращи очи. Смисловите послания са поднесени без атака на сетивата със звук и светлина, а с текст, пронизан от ирония.

Оркней Дамянов е псевдоним, зад който журналистите с повечко стаж ще познаят своя колега Нейко Дамянов. Но жреците на Мелпомена и Талия могат да бъдат спокойни: Пещерата не е атентат срещу традиционната театрална естетика.

Може би закачката си струва…

Ако искате да се уверите лично, не пропускайте провокацията на 10 декември в 19 часа в Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив.

Предишна СтатияДимитър Христов и „А1“ – 30 години отдадени на изкуството
Следваща СтатияВкусни марокански ястия за „Дни на Мароко в България“
Vanya Tringova
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име