Актрисата Патриция Пъндева създава специално място за млади творци в Капана

0
2379

„Галерия 28“ – новото арт пространство на Пловдив отваря врати на 28-ми ноември

Градът под тепетата ще заблести още по-силно, защото в ярките светлини  попада новото арт пространство за изкуство и творчество – „Галерия 28“. То ще отвори врати на 28.11 (вторник)точно в 16ч. на ул.„Железарска“ 28, квартал Капана. На самото откриване творците, които ще се изявяват са актьорът Тодор Дърланов, който  показва авторски бижута, откритието на „Vogue” – Николета Джарова и дизайнерът Таня Киркова, които ще представят бранда си – „We Yonic”. Зад идеята стои младата актриса от Драматичен театър Пловдив – Патриция Пъндева.

 „Галерия 28“ е  арт пространство, което цели да създава уют и усмивки, да бъде социално, разнообразно и естетически съобразно, както споделя самата Патриция. Главната и идея и мисия  е да се дава поле за изява на всеки творец. Концепцията е всяка седмица тематиката да е различна и да изненадва публиката с нови неща. Визията е за в бъдеще да се развие едно алтернативно пространство, което ще дава шанс на млади творци, избрали да останат и да се развиват в България. Това е една голяма възможност творбите им да достигнат до повече хора, които пък да открият точното нещо за себе си.  „Галерия 28“ ще се отличава с индивидуалност, характер и собствен почерк.

Патриция Пъндева желае да вдъхнови и създаде едно специално място за млади творци – от дизайнери до фотографи и художници. Освен това „Галерия 28“ ще стане дом на литературни четения, изложби, както и съвременни пърформанси и спектакли. Изложените авторски серии ще се продават, като желаещите ще могат да открият всеки според вкуса желания подарък.

Ето какво сподели самият Любен Дилов-син по повод създаването и откриването на „Галерия 28“ :

Само в Пловдив времето е така гъсто, че денят понякога има 28 часа. 
И само в Пловдив има „Галерия 28“
В Капана, разбира се, на улица Железарска 28
От 28 ноември „Галерия 28″е новото специално място за млади дизайнери, художници, фотографи, творци. Място за премиери, литературни четения, изложби и перформънси…
И още: постоянни разпродажби на авторски серии от бижута, дрехи,, аксесоари. Ревюта на млади дизайнери, всяка седмица ново събитие.
От 28 ноември, артистизмът има своя нов дом в Пловдив, Капана.
От 28 ноември Марица ще шуми…одухотворена. 28 часа на ден.
..“

„Галерия 28“  е доказателство, че мечтите се сбъдват, когато човек е упорит и целеустремен!

Патриция Пъндева завършва през 2017-та  НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов и веднага след това е поканена в трупата на Драматичен театър „Пловдив“. Освен в културните и социални изяви, публиката може да я гледа в представленията „Боряна“с реж. Краси Ранков, „Работно време“, реж. Камен Донев, както и в авторския спектакъл на Донев – „За сватбите“. През месец септември също така Патриция с помощ на верни приятели осъществи още една своя голяма мечта – организирането и реализирането на благотворителен базар в „Котка и мишка“.


Създателите изказват специални благодарности на:

Кристиян Савов, архитектът, който пресъздава идеята  в 3D визуализация; Мария- Йоана Хаджиева – графичният дизайнер , който вдъхна живот на логото на “ Галерия 28″, „Mega Lux lighting”, „Casa color“,  “ Братя Андрееви “ и др.

 

Повече информация за събитието можете да намерите тук:

https://www.facebook.com/events/188412138377397/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име