Дани Каназирева подарява на пловдивчани кратка енциклопедия за историята на града

0
1113

Книгата, която е издание на „Съюз за Пловдив“ и ще стигне до хората на поредица от срещи в районите

„Пловдив в дати“ е новата книга за хилядолетната история на града ни, създадена от екипа на Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“. Книгата е подарък за пловдивчани, които ще я получат на поредица от срещи в районите.

Изданието започва с обръщение към всяко пловдивско дете – да научи в какъв необикновен град живее, по колко древни улици играе. Книгата проследява с дати и кратки текстове най-важните моменти от дългата история на най-стария жив град в Европа – от праисторията до началото на демократичните промени.

„С тази малка, но богата като съдържание книга, ние показваме какво ценим и какво искаме да запазим в Пловдив. Искам тя да стигне до всеки пловдивски дом, за да знаем какво богатство е градът ни,“ каза Дани Каназирева. 

Според кандидата за кмет на „Съюз за Пловдив“, книгата ще помогне на пловдивчани да съхраним хилядолетното богатство на града и да си припомним, че имаме привилегията да живеем на такова място.

 

Каназирева ще присъства на всички срещи в районите, за да има възможност да се види с повече хора и лично да им подари книгата. Друга цел на изданието, според нея, е хората да повишат изискванията си към управляващите.

 

„Пловдивчани плащат данъци и такси и имат правото да получат качествени условия на живот. Нека споменът за миналия блясък ни направи по-изискващи и днес“, призова Каназирева. Според нея „Пловдив в дати“ е ценна мини енциклопедия, която е богатство за всеки дом.

 

Всеки желаещ може да получи екземпляр от книгата на една от срещите в шестте пловдивски района. Първите, които снощи се сдобиха с полезното издание, подписано лично от Дани Каназирева, бяха жители на район „Западен“. Всички срещи са с начален час 18,30.

 

Тази вечер (вторник – 07 юли) срещата е на детската площадка пред очна клиника „Луксор“ в район „Северен“. В сряда (08 юли) е в парка до СОУ „Черноризец Храбър“ в „Тракия“. В четвъртък (09 юли) можете да се сдобиете с екземпляр на „Пловдив в дати“ на бул.“Свобода“8 (в парка до детската площадка) на район „Централен“. В район „Източен“ събитието ще се проведе на 14 юли (вторник) в парка срещу пазара на ул.“Босилек“ № 8-10. Желаещите от район „Южен“ ще могат да получат книгата и да се срещнат с Дани Каназирева и нейния екип на 15 юли (сряда) в парка зад ОУ „Димитър Талев“.

Който няма възможност да отиде на срещите, може да се свърже на телефони: 032 / 534 416: 0894/ 373 351 или чрез страницата на Дани Каназирева във фейсбук.

Предишна СтатияГърция на крачка от излизане от Еврозоната
Следваща СтатияБЪЛГАРИЯ: Прекрасният ПЛОВДИВ
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име