Актьорът Добрин Досев от Драматичен театър – Пловдив се изправя срещу три култови персонажа – серийния убиец Чикатило, Старецът от „Старецът и морето” на Хемингуей и гениалния пианист В.П., който може да е и Васил Пармаков, но не сме сигурни.
Това ще се случи на сцената на клуб „Петното“ във формата „Малък театър под земята”. Тази вечер е първото от трите представяния, в които актьорът публично ще чете монодрамите „Жертва на любовта” на Елена Алексиева, „Старецът и морето” по текст на Хемингуей и „ Черна станция” по фейсбук статуси на Васил Пармаков.

Публични четения от актьори на образци на световната литература – стихове,поеми, романи, драми,есета – е осветена традиция в развитите общества, които градят и бранят по всички възможни начини пиетета към високата словесност. Форматът дава практически безкрайна възможност да бъдат представени съвременни търсения в областта на драмата, които не успяват да стигнат до реализация на сцена. По този начин се поддържа нивото на образованост и информираност за търсенията и експериментите в световния театър.

Публичните театрални четения дават също и възможност на млади театрални актьори да проверяват своите възможности в жив, непосредствен контакт с публика. „Малък театър под земята” ще работи съвместно с класовете по актьорско майсторство на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Първото четене на сцената на „Малък театър под земята” е тази вечер, 21 януари от 19 часа в клуб „Петното на Роршах”, на ръба на Капана, срещу съдебната палата, ул. Йоаким Груев 36. Входът е 5 лева с чаша коняк.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име