Галерия „Възраждане“ представя изложбата „Шарен свят“

0
1112

Уважаеми читатели,

Днес ще ви представя втората виртуална изложба, която публикувам тук с текста на моите приятели от галерия „Възраждане“ – Сим и Красимира Алексиеви.

Напълно осъзнавам трудностите, пред които в момента са изправени както авторите, така и хората, които показват пред широката културна общественост техния труд. И именно поради тази причина, моята онлайн платформа europlovdiv.com ще продължава да публикува напълно безвъзмездно всички текстове, които се отнасят до събития в областта на културата.

Изказвам абсолютната си солидарност с онези, които не спират творческия си устрем дори в тези нетипични времена.

Нека се насладим на изложбата „Шарен свят“, която представя картини, скулптури, рисунки и графики на творци от цяла България.

Скъпи приятели, художници, колекционери, любители и изкушени от изкуството хора, в отговор на въведеното извънредно положение и призива „Останете си в къщи“ галерия Възраждане прекратява груповите откривания на изложбите си.

            Не знаем дали красотата ще спаси света. Но знаем, че изкуството лекува. Лекува душата. В това време, когато Личните човешки контакти са ограничени до минимум, ние създадохме за вас нашата виртуална изложба. Във времето, докато е нужно, ще ви показваме някои от най-чудесните картини на прекрасните български художници. Дано поне за малко да ви откъснем от трагизма на деня, да влеем малко шарена радост в сетивата ви, да посъживим душите и да изгоним паниката и страха.

            Животът продължава!

            Подредихме за вас сборна изложба „Шарена пролет“ с картини, скулптури, рисунки и графики на творци от цяла България. За желаещите да видят на живо творбите ще осигурим безопасен достъп до галерията по предварителна уговорка по телефона или на мейла и в изпълнение на всички предохранителни мерки. Редовно ще  публикуваме  в интернет произведения от изложбата.

            В този труден момент, ние ще направим всичко възможно да се съхраним и оцелеем като галерия, като дом за българските творци и по този начин да дадем надежда и шанс за съществуване на нашите художници.

            Оставаме на ваше разположение за въпроси и питания! 

            Бъдете здрави! 

Галерия Възраждане,

            Сим Алексиев, 0889 822 640

www.vazrazdane-gallery.com

gallery_vazrazdane@abv.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име