Ето как Пловдив отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На този ден изпитваме заслужена гордост от делото на Светите братя Кирил и Методий.

Дело, преминало българските граници и осветило с книжовната си благодат цялата европейска цивилизация.

Ден, в който отдаваме почит към всички вас, радетели за духовност, съхранили през вековете нашата словесност и култура.

Защото със своя неуморен труд  и творческа енергия, вие продължавате това дело и ни дарявате с духовни сили и културен разцвет, които ще пребъдат и чрез идните поколения.

Нека да ни е честит празникът на словото, на духа, на културата, защото те са в основата на съхраняването на българската идентичност!

Честит празник!

Предишна СтатияТъгуваме за Васил Пармаков
Следваща СтатияКак карловци посрещнаха Празника на розата /галерия/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име