Премиера на филма „Коридори на съдбата“

0
921

Заповядайте на премиерното излъчване на филма „Коридори на съдбата“, разказващ интересни случки и факти от живота и творчеството на големия български художник Васил Стоев.
Филмът е създаден от Ваня Трингова – сценарист и режисьор, Владислав Севов – оператор и режисьор по монтажа, Станимир Навущанов – втори оператор. Музиката е дело на големия български композитор на театрална и филмова музика – Асен Аврамов, а ролята на малкия Васил Стоев е поверена на Виктор Навущанов.
Историята започва от самото раждане на твореца. Преминава през цветните детски спомени от село Градина, съприкосновението с красотата на природата, очарованието на селския бит и колорита на пътуващите артисти. Още тогава Васил Стоев открива свят, в който цветовете говорят, а пъстрата палитра от краски и емоции подхранва детското въображение. Следват много интересни, но и драматични години, които изграждат един от най-харесваните и уважавани художници не само в България, но и по света. Васил Стоев е един от малкото български художници, реализирал картини чрез търгове на аукционна къща „Сотбис“.
Целта на създателите на филма е да ви представят откровен разказ за житейския и творчески път на Васил Стоев.
Официалната премиера на филма „Коридори на съдбата“ ще се състои на 27 август, от 18.30 часа, в Изложбена зала „2019“.
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа по Компонент 3 – „Гражданска активност“ на Община Пловдив, „Дирекция „Култура и културно наследство“ и с любезното съдействие на Градска художествена галерия – Пловдив.
Вход свободен!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име