Звездни гости уважиха премиерата на филма „Коридори на съдбата“

0
1060

Изключително въздействащо премина премиерното излъчване на филма за живота и творчеството на големия български художник Васил Стоев – „Коридори на съдбата“. Пред зрителите се разкри цялата палитра от споделените спомени, разказани честно и откровено, за да предизвикат силни емоции както на тъга, така и на смях от абсурдните и комични ситуации, в които е изпадал твореца. Атрактивната лентата предложи на многобройните зрители едно откровение и предизвика бурни реакции на радост и възторг, но изтръгна и малко сълзи. Историята започва от самото раждане на твореца. Преминава през цветните детски спомени от село Градина, съприкосновението с красотата на природата, очарованието на селския бит и преминаващите трупи от пътуващи артисти, които със своята пъстрота, жизнерадост и веселие подхранват детското въображение. Там Васил Стоев открива свят, в който цветовете говорят. Тази пъстра палитра от краски и емоции подхранва детското въображение и малкият Васил използва проснатите от майка му чаршафи за платно, върху което започва да рисува… Щастливите дни продължават до момента, в който Васко губи родната си майка. Тогава той е в първи клас и изживява две трудни години в дома за сираци „Роза Димитрова“. Но всички тези обрати на съдбата ще го доведат не до отчаяние, а до изграждане на твърд характер и амбиция да постигне целта да стане художник. Следват години на обучение и израстване в творческа посока, които изграждат един от най-харесваните и уважаване художници не само в България, но и по света. Васил Стоев е един от малкото български художници, реализирал картини чрез търгове на аукционна къща „Сотбис“.


Зад създаването на филма „Коридори на съдбата“ стоят авторът и режисьор Ваня Трингова, Владислав Севов – оператор и режисьор по монтажа, Станимир Навущанов – втори оператор. Музиката е дело на големия български композитор на театрална и филмова музика – Асен Аврамов, а ролята на малкия Васил Стоев е поверена на Виктор Навущанов.
За да поздравят екипа на филма и главния му герой, в галерия „2019“ бяха дошли много приятели на художника и авторите. Тук бяха известни лица от шоубизнеса, артистичните и спортни среди, приятели художници и музиканти, представители на бизнеса и община. Кметът на Пловдив Здравко Димитров и директорът на Старинен Пловдив Богомил Грозев изгледаха с интерес филма и бяха искрено развълнувани. На премиерата присъстваха и олимпийските и световни шампиони по борба Живко Вангелов и Александър Томов, които бяха дошли специално, за премиерата. На представянето на филма „Коридори на съдбата“ присъства и прекрасната певица и актриса Мария–Елена Инфантино, която идната година ще се завърне отново в Пловдив, за да зарадва българската публика с концерт в компанията на известния актьор от сериала „Дързост и красота – Рон Мос.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име