Ангел Гешев и Стоян Куцев откриха самостоятелни изложби

0
2196
Ангел Гешев открива изложбата "Символи и знаци"

Ангел Гешев отбеляза 55-тия си рожден ден с изложба в галерия „Arsenal of art“.

От дълги години той е изкушен от глаголическите знаци и скалните рисунки от пещерите, които „втъкава“ върху ръчно направена непалска хартия. Еклектичната комбинация се оказва и много ефектна, защото създава триизмерно усещане и релеф. Ръчно изработената хартия е оцветена в различни ярки нюанси, които перфектно се съчетават с глаголическите символи, станали негова запазена марка.Някои от картините приличат на пергаментови свитъци, разположени в стъклени каси. Гешев използва и восъчни печати, като знака на рода Дуло, както и елементи, наподобяващи камък, върху който е изобразил различни скални рисунки. Художникът не скрива, че любовта му към древните символи се е зародила още в училище, когато е посещавал кръжок по археология и е участвал в множество археологически разкопки. Според Гешев, в символите и буквите прозира човешката душа.

В галерия А+ самостоятелна изложба откри художникът Стоян Куцев. „Колоси и буболечки“ е заглавието, което той е избрал за експозицията си. В нея са представени живописни творби и обекти, носещи провокация и повод за размисъл. Колосите са представени в различни състояния и формати, а за буболечките авторът е използвал  техниката на изработване на оригами. Изложбата е концептуална и показва едно от лицата на модерното изкуство.

Предишна СтатияСирни Заговезни – Ден за прошка … и още нещо (снимки)
Следваща СтатияВасил Стоев и Бойко Митков заедно в столичната галерия „Форум“
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име