Българска Фалун Дафа асоциация представя книгата „Джуан Фалун“

0
1577

На 7 юни 2015 г. от 13:00 часа в книжарница „Сиела“ в МОЛ Пловдив (ет. 3) ще бъде представена книгата „Джуан Фалун“. Това е пълния философски текст на древната китайска медитативна практика за самоусъвършенстване на духа и тялото Фалун Дафа. Авторът й – Ли Хонгджъ, е отличен с множество награди в Китай и по света, и е номиниран два пъти за нобелов лауреат за мир. Практиката е разпространена в 114 държави по света с над 100 милиона последователи. Книгата е бестселър в Китай в продължение на няколко години след излизането й и е преведена на над 40 езика. В България е отпечатана от издателство „Сиела“.

От 15:00 часа (7 юни) в заведение „BASQUIAT Wine & Art“ на ул.Братя Пулиеви” ще има прожекция на международно награждавания документален филм на режисьра Майкъл Пърлман – „Свободен Китай:Смелостта да повярваш“. Лентата пресъздава реалността на нарушаването на човешките права в Китай и дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския Интернет и незаконната търговия с човешки органи за трансплантация. Филмът е прожектиран в над 500 частни представяния, включително в Европейския парламент, Конгреса на САЩ и щабквартирата на Гугъл. В България вече има десетки прожекции в различни градове.

По-рано сутринта на 7 юни – от 11:00 часа на Гребната база, ще има демонстрация на упражненията на Фалун Дафа. Практиката съчетава петте медитативни упражнения, които работят върху енергията в тялото с философските принципи Истина, Доброта, Търпение.

От 16:00 до 21:00 часа на 6 юни 2015 г. пред Пощата и пред Халите в Пловдив практикуващите ще събират подписи в кампанията на международната организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи“ (DAFOH) за прекратяване на преследването в Китай и отнемането на ограни от живи практикуващи Фалун Гонг.

Събитията са организирани от Българска Фалун Дафа асоциация и са част от двудневна разяснителна кампания в Пловдив за китайската практика Фалун Дафа и преследването й в Китай. ВХОД СВОБОДЕН. 

Каним ви да отразите събитията, да гледате филма и да се запознаете с практиката. ОЧАКВАМЕ ВИ.

Предишна Статия„Госпожа Д.“ разказ от Начо Христосков
Следваща СтатияИзраелският театър отново очарова от сцената на „Черната кутия”
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име