Израелският театър отново очарова от сцената на „Черната кутия”

0
1467

Зам.-посланикът на Израел Г-жа Соусан Хасон изтъкна „Много сме горди, че всяка година имаме възможност да участваме на фестивала Черната кутия”  с наши артисти._DSC0876

На срещата с медиите в Пловдив, която се състоя преди представлението “WHY I KILLED MY MOTHER”, моноспектакъл на Дор Цвайгенбом, г-жа Соусан Хасон сподели още “ През годините чрез фестивалната сцена на „Черната кутия” публиката се запозна с различни нюанси на съвременното театрално и танцово изкуство на Израел. Днес сме отново тук заедно и това не е просто съвпадение. Това показва, че България е наистина заинтересувана от културната сцена на нашата страна, а ние, съвместно с ръководството на фестивала „Черната кутия”,  успяваме да докараме „черешката на тортата“ от това изкуство у вас. За нас пък най-доброто е именно това, че така свързваме дълбоко нашите две култури._DSC7352

Видимо развълнуван, Дор Цвайгенбом – автор, режисьор и изпълнител на моноспектакъла „Защо убих майка си”, бе лаконичен „Градът е прекрасен, мултикултурен, бих желал да се връща тук отново и отново“.

За пиесата си, актьорът каза, че носи много афтобиографични моменти, но не желае да споделя подробности, защото всичко, каквото има да каже, го казва на сцената.

И наистина само час по късно публиката се убеди в думите му – дълбоката, откровена изповед на драматурга и прекрасното артистично изпълнение, бяха безспорно едно от върховите постижения на 9- тото фестивално издание на „Черната кутия“.

_DSC7355

 

Предишна СтатияБългарска Фалун Дафа асоциация представя книгата „Джуан Фалун“
Следваща СтатияВино за смет!
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име