Четат разкази от Бонев под монументално изображение на негова книга

0
1241

В Зоната на креативността към читалище „Съвременник – 1986“ ще бъде първата среща с почитателите на писателя Стефан Бонев, насрочена три седмици след изключителната премиера на новата му книга „Странните неща“. Сборникът с разкази е отпечатан от издателство „Летера“ , събитието ще бъде на 2 юни, от 18 ч., а адресът е жк „Тракия“, бл. 140.

Зоната на креативността се намира непосредствено пред входа на „Съвременник“, чието източно изложение ще осигури прохлада за присъстващите в горещата юнска привечер. На фасадата зад сцената на Зоната, в размер, надвишаващ човешки ръст, е монументалното стенно изображение от художника Димитър Механджийски, показващо библиотека с популярни книги, в чийто център една до друга са „24 чисто нови приказки“ на Величка Настрадинова и „Изпит по летене“ на Бонев, издадени от „Летера“ и спечелили награди „Пловдив“ преди няколко години.

Стефан Бонев е автор и на сборниците „Разкази за двама“ и „Пред прага на храма“. В „Странните неща” той е събрал 24 разказа или две дузини, по израза на неговия редактор проф. Клео Протохристова. Книгата посреща читателя с невероятен вътрешен и външен дизайн, дело изцяло на Васил Киров, създал както кориците, така и илюстрациите към четирите раздела и отделните творби.

Предишна СтатияПетър Беляшки разказва в цветове своите „Сънища след пробуждане“ (галерия, интервю)
Следваща Статия„Капана фест“ събира певци, танцьори, художници и скейтъри на едно място
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име