Д-р Галина Арабаджиева с безплатна лекция на тема „ИСТИНАТА ЗА МЕДИЦИНАТА… С ЛЮБОВ“

0
2484
д-р Галина Арабаджиева

Д-р Галина Арабаджиева ще зарадва почитателите на холистичната медицина с безплатна лекция на тема „ИСТИНАТА ЗА МЕДИЦИНАТА… С ЛЮБОВ“!

Поради възникнал спешен ангажимент на Роси Проданова, беседата „ХЛЕБОТЕРАПИЯ „, която беше предвидена да се проведе в Културен център „Тракарт“ на 05.04.18 /четвъртък/ от 18 часа, ще бъде заменена с една доста отлагана и, може би за някого, не много удобната тема „ИСТИНАТА ЗА МЕДИЦИНАТА… С ЛЮБОВ“!

Лектор ще бде един от най-известните холистични лекари със седем годишен стаж в холистичната медицина, която преди това има 13 годишна практика като венеролог и дерматолог, д-р Галина Арабаджиева.

Д-р Галина Арабаджиева кани всички заинтересовани на първата безплатна Холистична академия в България, която ще се проведе в Културен център „Тракарт“ на 05 април от 18.00 часа с вход свободен.

Ето какво споделя д-р Галина Арабаджиева в интервю пред вестник „Марица“, по повод петата годишнина от основаването на холистичен център“Хармония“ :

– Д-р Арабаджиева, промениха ли Ви петте години холистичен център „Хармония”? 
– Дълъг път извървях – понякога много щастлив, друг път трънлив, но това ме изгради като лекар и характер. Благодаря на пациентите си, че ми вярваха. Искрите в очите им, сълзите на радост, трайното здраве, което постигахме, бяха нещата, които ме поддържаха и в най-трудните моменти. Обменът ми с пациентите е лечебен както за тях, така и за мен. Случвало се е да дойда болна на работа и да оздравея.
Кое ви обърна към холистичната медицина? 
– За мен лекарската професия е мисия. Казвала съм неведнъж – в моя род няма дори висшист, а какво остава за лекар. Станах доктор, след като брат ми си отиде от лекарска грешка. Това беше нещото, което  ме спаси, защото брат ми беше най-близкият ми човек. През първите 13 години практикувах изцяло конвенционална медицина. Бях дерматолог. Имах много успешна практика, но самата аз трябваше да се изградя като личност. Имах доста здравословни проблеми, които решавах холистично. Четях такъв тип литература. Занимавах се с йога и психология.
Преживяла съм лично всички методи, които в момента прилагам на пациентите си. Правила съм прочиствания, различни хранителни режими и психологични практики.
Как създадохте центъра?
– Историята е дълга. Свързана е с мое заболяване, по време на което с пълна сила усетих лечебния ефект от прочистванията, лечебното хранене, правилното въздействие върху психиката. Всичко това, заедно с общуването с прекрасни лечители и хора, ме спаси от операция и отстраняване на яйчника. Това преобърна целия ми житейски и професионален път и ме окуражи да работя медицината така, както аз я разбирам. В началото срещах доста неодобрение, защото бях известна като дерматолог. Създаването на холистичен център беше „безумие“ от моя страна, но просто сърцето ми подсказваше, че това е моят път. Слава Богу, благодарение на хората, които ми вярваха и ме подкрепяха, този кабинет се създаде, проработи, просъществува. През тези години пациентите ми ме крепяха, ала се чувствах много неразбрана. Нямаше с кого да споделям случаите си, понякога бях объркана, не знаех дали съм на прав път. Имах различни лични и професионални трансформации. В най-трудния период от живота ми заминах за Бали. Не знаех къде отивам. Просто търсех спасение. Но Вселената ме изпрати при „извънземни” хора. Там не задават въпроси, не се говори. Никой не те пита колко дипломи имаш, те те виждат на енергийно ниво. Какво е твоето отношение към света, какво е твоето сърце, каква е енергията ти… Благодарение на това преминах безплатно обучение при най-известния рефлексотерапевт и един от най-известните гурута и лечители в източния свят.
– Когато ваши снимки от Бали се появиха във Фейсбук, всички бяха изненадани..
– И за мен беше изненада. Мислех да замина за Индия, а се озовах в Бали. Понякога най-тежките изпитания се превръщат в писти за излитане. Твърдо вярвам в това и се отнасям с изключителна благодарност към най-трудните периоди в живота си. Ходя на църква и паля свещи за хората, които са ме наранили най-силно.
Как се стига до такова извисяване? 
– Пътят не е лесен. Но съм правила огромни скокове благодарение на трудните си периоди. Болестите и изпитанията в живота ни не идват случайно. Те ни подсказват да променим нещо в себе си, в отношението към себе си. След като се докоснах до източния свят, аз имам коренно различна нагласа към живота, към медицината и към това, което правя. Това, което видях там, ме убеди в истинността на единството в човешкия организъм на ум, душа и тяло. Затова след Бали съм още по-отдадена на каузата за развитие на холистичната медицина в България.
Кое ви убеди? 
– Това, което виждах, че се случва с хората там. Съдбата ме изпрати при невероятни лечители, лекари и хора с изключителни способности и знания. В източния свят лекуват чрез рефлексотерапия, пост, енергийно пречистване акупунктура. Бичовете на западното общество там не ги видях. Не видях хора с диагнозата „Аз не съм щастлив”. Всичко се приема. Отнасят се със смирение към това, което кармата им е отредила. В източния свят думата „щастие” не се употребява. Защото щастието е илюзия. Нашият земен живот е изпитание, той не е за да бъдем щастливи, а за да се изграждаме като личности.
Там никой не сочи другия с пръст, защото, казват те, когато сочиш другия с пръст, три пръста сочат към теб. А на нас вечно някой отвън ни е виновен – правителството, родителите, партньорът ни, децата, колегата, приятелят.
Като че ли не ценим това, което имаме. 
– Спомням си един случай. Бях впечатлена от етеричните масла в Бали. Когато казах на местните, че бих искала някой да ги внася в България, те ме погледнаха учудено: „Та вашата земя дава толкова прекрасни плодове! Имате здравец, мащерка, босилек, толкова билки… Използвайте ги!”, ми отговориха те. Вселената е дала всичко на хората в конкретния географски район, за да бъдат те здрави, успешни и да получават радост от живота.
Звучи парадоксално, но трябваше да отида в Бали, за да науча историята на България. Благодарение на папирусите, написани на санскрит, в Кралската библиотека, узнах истината за богомилите, за Петър Дънов и за траките. Тук никой не ни говори за тези неща. Водех лекции в „Тракарт” и споделих това с Жорж Трак. Той ме прегърна и каза: „Всички символи на баланса, на Вселената, на благодарността, на хармонията между мъжкото и женското начало, които ги има в галерия „Тракарт”, ги има по онези древни храмове в Бали”. Ние не знаем каква история пазим. Особено Пловдив, който е невероятен енергиен център. Всички тези хора от източния свят работят безплатно за България, защото знаят нашата история и се прекланят пред духовните ни учители и водачи.
Какво се случи след сблъсъка с българската реалност?

-Докато ме нямаше, на мой пациент с непотвърдена диагноза Сарком на Капоши, въпреки изричната ми молба, беше проведена унищожителна химиотерапия. Диагнозата се оказа грешна, а пациентът почина (също като брат ми). Това ме извади от равновесие. Прекарах месец в България и реших, че отивам да работя в Бали, защото не мога да съществувам повече в тази система. Но хората там, които са на много високо енергийно ниво, ме убедиха, че моята карма е да помагам в България.
Сега контактувам само с хора, изповядващи моята ценностна система, на които мога нещо да дам или да ме вдъхновят чрез личния си пример. И с такива, за които медицината е Храм, в който влизат, без да мислят за бизнес.
Прекрасно е, когато човек може да си позволи този лукс. 
– Това не е лукс, а задължение. Да даваме най-доброто от себе си и да търсим най-доброто за себе си, е наше свещено задължение. Аз искам най-доброто. Търся го. Може на другия край на света да е, но го търся. Може да съм нямала финанси, но Вселената е намирала начин да ми даде. Ние можем всичко. Затова осъществявайте идеите си, независимо от финансовите средства.
В какво вярвате днес?
– Истинските неща в живота и в медицината са прости и леснодостъпни. Затова аз не използвам скъпи изследвания и апаратура. Нашата кожа, състоянието на косата, ноктите, на езика ни, на пулса ни, блясъкът в очите ни – по тях може да се диагностицира вътрешното състояние на организма.
На този етап от развитието си като човек и лекар вече не се плаша да бъда различна. Някога в болницата ми казваха Майка Тереза. Но аз съм Галя Арабаджиева, първо човек и след това лекар, и за мен принадлежността към болната система не е признак за добро здраве. Аз съм различна и искам да вървя по моя път с гордо вдигната глава.

ЩО Е ХОЛИСТИЧНА МЕДИЦИНА

Самата дума „холистичен” идва от гръцки език (holos = цял, цялостен, интегрален). Холистичната или цялостна, интегрална медицина разглежда човека като съставен от три основни, взаимносвързани и влияещи си нива – физическо, умствено-емоционално и духовно. „Бащата” на медицината – Хипократ, е твърдял, че да си здрав означава да си постигнал хармония, както със самия себе си, така и с околния свят. Той е вярвал, че това, което става в ума, засяга и тялото, и че човек трябва да се лекува във всичките му измерения, като се има предвид и средата, в която той живее и работи.

БЕЗПЛАТНА ХОЛИСТИЧНА АКАДЕМИЯ, това е моята 25 годишна мечта и ще направя този дар от сърце !!!“ – Д-Р ГАЛИНА АРАБАДЖИЕВА

www.drarabadjieva.com

 

Предишна СтатияМомчетата от Respect приеха предизвикателството Nu Boyana 24 – Filmmaking challenge
Следваща СтатияПловдив ще полети Високо, Високо с ФСБ
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име