Дани Каназирева: „Вярвам, че е време да проявим смелост и заедно да изградим силно местно самоуправление в неговия европейски смисъл“

0
1439

Лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева официално обяви кандидатурата си за кмет на Пловдив на стилно събитие в препълненото с гости фоайе на Дом на културата Борис Христов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Вярвам, че е време да проявим смелост и заедно да изградим силно местно самоуправление в неговия европейски смисъл – в услуга и в интерес на пловдивчани. За това днес, тук пред вас, пред моите приятели, пред моето семейство, пред всички журналисти, искам да обявя своята кандидатура за кмет на Пловдив и водач на листата за общински съветници Съюз за Пловдив“, каза тя и обеща, че ще създаде силен екип, в който партийната принадлежност няма значение, а ще привлече експертния потенциал на Пловдив и ще остави в миналото политическите чистки.

Дани Каназирева представи пред симпатизантите и книгата си „Местната власт в условията на членството на България в Европейския съюз и Съвета на Европа“. „Тази вечер, на всеки един от вас ще подаря книгата си и се надявам, да имам шанса да приложа знанията си тук, в нашия град“, обяви Дани Каназирева и близо час раздаваше автографи на почитателите си, а те я отрупваха с цветя.

Лидерът на Съюз за Пловдив каза, че мотивът, който първоначално е стоял в основата на написване на книгата, която в последствие прераства в дисертация е делото срещу софийските бали за боклук, по което тя и още двама колеги адвокати са работели.20150511_185928

Книгата, която е и нейна дисертация беше представена от научният й ръководител доц. Д-р Марчо Марков. „Изследването се основава на съвременните тенденции в правната уредба на местната власт съобразено с европейската правна рамка и може да послужи за модел, по който да създадем нашата модерна администрация, управлявана от съвременни хора, хора, готови да работят в името на прогреса на обществото“, каза доц. Марков.

„За съжаление, България все още е на последно място в Европа по сила на местната си власт и все още живеем в един остарял модел на управление – на власт и подчинение“, каза в словото си Дани Каназирева. „Да осъзнаем силата на местната власт, която трябва да работи в услуга на местното население. Нека да обърнем модела и решенията за Пловдив да се вземат само в Пловдив, приоритетите за града ни да се подреждат само в Пловдив, а работещите далече пловдивчани, да помагат със знанията и с успехите си, експертите на Пловдив да участват в управлението на Пловдив“, изтъкна тя приоритетите, по които ще работи.20150511_190028

„Най-богатите държави в Европа са максимално децентрализирани, със силна местна власт, която реално представлява местното население. Истината е, че всяко правителство ще работи със смел кмет и компетентен общински съвет. Всяко правителство ще финансира проекти, когато те наистина са най-добрите. Всяко правителство с радост ще се освободи от част от задълженията си, когато знае че срещу себе си има решителен и знаещ партньор“, заяви Дани Каназирева и завърши с думите „Смелост, без компромиси за Пловдив“.

Гости на стилното тържество бяха Митко Щерев и Илия Ангелов, които изпълниха незабравими песни от репертоара на „Дияна Експрес“.

За отношението на пловдивската културна общественост към кандидатурата говореше факта, че в залата присъстваха десетки художници, актьори, музиканти и общественици, който явно са припознали Дани Каназирева като свой кандидат, който винаги през годините е доказвал, че има отношение към процесите в културната сфера и лично се интересува от проблемите на различните творчески гилдии. Дани Каназирева през последните години  беше и единствения политик, който може да бъде видян както на изложби, така и в концертна или театралната зала и поради това е спечелила доверието на пловдивските творци.

Речта на Дани Каназирева можете да чуете в прикачения звуков файл:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име