„Дни на тракийската култура“ започват в културен център „Тракарт“

0
1560

„Дни на тракийската култура“ под наслов „Музика и слово“ще се проведе за четвърти път в културен център „Тракарт“. Тази година дните се провеждат в памет на основоположника на тракологията в България, именитият български археолог проф. Александър Фол.

Откриването е на 17 юни /петък/ от 18.00 ч. Гости са проф. Валерия Фол, концерт на д-р Александра Фол и Жан-Пиер Кутюрие и вечерта се посвещава на двамата Фол – Николай и Александър.

В програмата са включени лекторите проф. Иван Маразов, Иван Гранитски, проф. Добрин Денев, Петър Кацаров, Петко Атанасов, Варта Корисян, Константин Каменов и Николай Близнаков.

В съботния ден акустичен музикално-поетичен  рецитал  ще представи  рок  група „Денвър“, в понеделник авторска музика на академик Николай Стойков в изпълнение на Ромео Смилков  и  клавирно дуо Велислава Стоянова и Мартин Дафинов, във вторник ще гостуват хор „Евмолпея“, а на финала на „Дни на тракийската култура“ ще гостува театър – студио  “4 x С” с уъркшоп „Опит за случване“от 11 ч, и от 19.00 със спектакъла „Орфей или върни се в твоя Ад, човече”, студио ръководено  от  Николай Георгиев.

Входът за всички събития е свободен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име