Фолклорен празник във „Вила Юстина“ „разтресе“ Родопската яка (галерия, видео)

0
2046

Прекрасното майско слънце, кристалният въздух, зелената свежест на дърветата, уханието на люляци и макове…и всичко това в съчетание с безспирни български хора, прекрасно вино и много настроение! Истинско и вълнуващо беше преживяването на гостите и приятелите, които имаха удоволствието да присъстват на поредното събитие, във „Вила Юстина“.

Всеки, който е имал възможността да присъства поне един път на събитията тук,  знае, че ще остане с незабравими спомени и емоции.

И този път, десетките почитатели на „Вила Юстина“ останаха очаровани не само от гостоприемството, но и от невероятната атмосфера, в която премина фолклорното парти с барбекю.

Елитните вина с упойващ аромат от серията „4 Сезона“ на „Вила Юстина , този път бяха комбинирани с невероятни вкусотии, приготвяни пред гостите на поляната сред шатото. Безброй аромати се носеха във въздуха и възбуждаха апетита и въображението на всички приятели на доброто вино и вкусната храна. На специалитетите от дунавска есетра , пъдпъдъци и глиган се дивяха дори гостите от Франция, които бяха дошли на специалната дегустация.

Основни участници във фолклорната фиеста бяха танцьорите от формация „Луди млади“. Който не е присъствал на подобно събитие, трудно може да си представи енергията, въодушевлението и вълнението на танцьорите, които не спряха да играят повече от пет часа, като демонстрираха уменията си с хора и танци от всички фолклорни райони на страната. Северняшки, шопски, македонски, тракийски, родопски, влашки, добруджански, странджански ритми се преливаха един през друг и не оставяха хората в покой. Всеки, дори и да не знае много добре стъпките на сложните хора, в един или друг момент се оказваше „заразен“ от българската фолклорна магия. Изключително емоционално и сърцато, танцьорите подхващаха хората едно след друго. Оказа се, че любителите на българския фолклор знаят над 40 различни български танца, голяма част от които демонстрираха, с което направо „скриха шапката“ на чужденците и буквално „разтресоха“ с ритъма си Родопската яка.

Специални гости на събитието във Вила Юстина бяха и певците Антония Маркова и Сунай Чалъков. Прекрасната Антония, макар че нямаше ангажимент към програмата, не се сдържа и реши да изпълни песен на Лара Фабиан, с която поздрави и развълнува гостите от Франция. Това беше и катализаторът, който даде началото на великолепен концерт, в който Сунай и Антония изпълниха любими неостаряващи песни от българската, сръбската и световната поп музика.

За да добиете представа за атмосферата на партито, можете да видите прикачения клип:

Няма начин да не споменем и основният „виновник“ за този прекрасен ден, подарил ни удоволствието от доброто вино, вкусна храна и невероятните български ритми. 20150516_152810Милко Цветков е основател, собственик и духовен баща на проектът „Вила Юстина“. И ако за някой, името е само марка добри вина, ще кажем, че зад една от най-бързо развиващите се и жънещи огромни успехи винарски изби в Родопската яка, стои впечатляваш и задружен екип от истински професионалисти, които успяват да оползотворят уникалната комбинация от географско местоположение, чистата природа и екологично многообразие на региона. Към „Вила Юстина“ вече има възхитително стопанство, в което се отглеждат различни видове риба, дивеч, редки гъби и билки, а гордостта на собственика е опазването и грижата за няколко двойки скални орли, които гнездят в близост до имението.

Ако още не сте имали възможност да се докоснете до невероятната емоция, която изпитват гостите на „Вила Юстина“, не губете време, а се включете в следващото издание на тематичните партита, които предстоят.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име