Галерия „Сигна“ открива годината с живописна изложба на Иван Андонов

0
2115

Галерия „Сигна“ дава начало на годината по един доста нестандартен и предизвикателен начин. В първите дни на януари на галерията ще гостува изложба живопис на един от най-обичаните български актьори и режисьори Иван Андонов. Бащата на култовите ленти „Вчера“, Дами канят“, „Опасен чар“, „Адио Рио“, известен с незабравимите си роли във филми като „Отклонение“, „Иван Кондарев“, „На малкия остров“ и много други, беше надарен и със забележителен художнически талант. Иван Андонов рисува през целия си живот, но най-вече в последните години, когато е покосен от коварна болест. Изложбата в галерия „Сигна“ ще бъде открита на 11 януари от 18.00 часа от известния колекционер и галерист Димитър Инджов и от ректора на ВУАРР акад. Димитър Димитров.

От 18.30 часа в зала „Париж“ на Гранд хотел Пловдив ще бъде прожектиран документалната лента за живота и творчеството на Иван Андонов „Поне за миг да полетя“. Във филма, който е носител на няколко престижни награди, спомени за кинорежисьора, актьор, аниматор, поет и художник Иван Андонов ще споделят неговата съпруга Люба Маричкова, актьорите Илка Зафирова, Христо Мутафчиев, Анани Явашев, Мария Статулова, писателите Георги Мишев и Георги Данаилов, музикантът Кирил Маричков, който е и брат на съпругата Люба, колеги, родственици и приятели. Създатели на филма са – режисьор Галина Кралева, сценарист Влади Киров, продуцент Анри Кулев. „Поне за миг да полетя“ е един светъл филм, направен с обич за светъл човек.

Предишна СтатияИвана Папазова ще се бори за наследство от 1 млн. евро
Следваща СтатияКольо Карамфилов: Д-движение, Ж-желание, А-абстиненция, З-заминаване
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име