Георги Чапкънов гост за 21-я рожден ден на „Възраждане“ /снимки/

0
2525
проф. Георги Чапкънов

С изложба на проф. Георги Чапкънов – Чапа галерия „Възраждане“ отбеляза двадесет и първата годишнина от създаването си. За празника бяха дошли и много гости от София, сред които изкуствоведът Аксиния Джурова, журналистът Иван Тенев, по известен с псевдонима си Агент Тенев, много художници, приятели, почитатели и колекционери на изкуството на Чапа.

Големият майстор пристигна в Пловдив въпреки не доброто си здравословна състояние и събралите се хора го поздравиха с аплодисменти, цветя и прегръдки.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По време на откриване на изложбата, в която са представени едни от популярните скулптури, рисунки, графични и живописна платна на Чапкънов, беше представен и двуезичен каталог, в който е събрана голяма част от творчеството му.

Предишна СтатияГалерия „Дяков“ събра приятели Ангел Василев
Следваща СтатияМишел Вълчева: Във Франция е модерно да си художник /запис/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име