Григор Велев представя портрети на любими актьори /галерия/

0
2355

Чарли Чаплин, Катя Паскалева, Антон Горчев,  Джоко Росич и Невена Коканова – всички те са персонажи от изложбата, с която Григор Велев се представя пред пловдивчани.

За пореден път художникът гостува в галерия Възраждане, но и сега той не е изневерил на стила си. Картините на Велев са достъпни за възприемане от широк кръг почитатели и ценители. В част от платната личи, че е силно повлиян от сюрреализма и творчеството на Салвадор Дали. Жирафи с женски тела, летящи розови слонове и други елементи, характерни за творчеството на гениалния испанец населяват и платната на Велев.

Друга част от колекцията са портрети на популярни и обичани актьори, като цяла поредица художникът е посветил на Чарли Чаплин. Колоритът е чист и ярък, а платната са прекрасно допълнение към интериора на всяко модерно жилище.

Предишна СтатияПепеляшка от плаката
Следваща СтатияС безплатни уроци по танци и звезди от “Dancing Stars” стартира „Dance Station“
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име