Ивана Папазова е номинирана от „Съюз за Пловдив“ за кмет на културата в Пловдив (аудио)

0
2127

„Време е културата в Пловдив да има истински, реален представител. И е време, не общината да влезе в културата, а културата да влезе в общината“, с тези думи лидерът на „Съюз за Пловдив“  и кандидат за кмет Дани Каназирева, обяви номинацията на движението за кмет на културата – актрисата Ивана Папазова.

Ивана Папазова

„До сега, всеки кмет изкарваше партийно приближен чиновник, които беше назначаван за „отговорник“ на културата. Но смятам, че градът ни има нужда от отдаден човек, човек с душа, разбиращ  и живеещ с културата човек, а не поредният чиновник“ заяви лидерът на „Съюз за Пловдив“. Според нея, Пловдив има нужда от всеотдаен човек от гилдията, който да провежда активна и прозрачна политика за развитие на културата и защита на историческото наследство заедно с културната общественост на града.

„Истината е, че Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, но е истина и, че всички творци на Пловдив и сега и след това, имат нужда от подкрепа.“ С тези думи, Дани Каназирева обяви номинацията на Ивана Папазова.

Ивана Папазова е актриса в Драматичен театър – Пловдив, два пъти носител на награда „Пловдив“ и на множество награди в областта на театралното изкуство, преподавател в Пловдивски университет и ръководител на детски театрални школи.

„ В този момент, сърцето ми бие заедно с Пловдив“, каза в началото на вълнуващото си слово Ивана Папазова. Запис от изказването й , можете да чуете прикачения звуков файл:

След като първи в града под тепетата дадоха своята заявка за битка за кметския пост, „Съюз за Пловдив“ бяха и първите, които обявиха екипа, с който смятат да управляват, при евентуална своя победа.

Освен номинацията за зам.-кмет на културата, бяха обявени и кандидатурите на движението за кметове на районите. Прави впечатление, че всички предложения в екипа на Дани Каназирева са млади, амбициозни и енергични хора, които обещаха, че ще изслушват хората и ще действат, а не както се случваше досега.

„Това са работещи, млади хора, които познават всяко камъче в районите си и съм сигурна, че те са запознати с проблемите повече, отколкото действащите кметове“,каза Каназирева.

Кандидатурите за районни кметове са следните: Район „Централен“ – Веселин Козарев, икономист, Район „Тракия“ – инж. Гергана Стоянова, Район „Южен“ – Евелин Парасков, общински съветник от „Съюз за Пловдив“, Район „Северен“ – Красимира Неделчева, икономист, Район „Източен“ – Веселин Чавдаров, икономист, Район „Западен“ – Красимира Тодорова, финансист.

„Смело и със самочувствие мога да заявя, че сме най-подготвени от най-малкия детайл във всеки квартал до сериозните проекти на Пловдив, защото разчитаме на експертния потенциал на града ни. И това е водещото при нас, а не празните политически приказки и нереални обещания“, подчерта Каназирева.

Тя увери, че шестимата кандидати ще бъдат истински партньори на всеки един човек от квартала, на дребния и средния бизнес, на всяка етажна собственост, ще уважават хората и ще са ежедневно сред тях.Дани Каназирева

„Кандидатите ни които сами си наложиха забрана да не казват „Това не зависи от мен“. Не ни интересуват властта и парите, идваме да си свършим работа, като предлагаме модел, различен от надменното управление, което съществува в момента. И ако Пловдив ни даде шанс, няма да направим и крачка назад от позициите си“, гарантира лидерът на „Съюз за Пловдив“.

Каназирева обърна специално внимане на „черните дупки“ в район „Източен“, като напомни, че в гетата се живее извън закона, защото политиците използват гласовете на малцинствата на изборите. „Ще въведем ред в тези квартали, какъвто съществува  и за останалите граждани, защото не се нуждаем от ромските гласове, не ги търсим и не ги искаме“, твърдо каза Каназирева.

Кандидатите  за районните кметове  поемат конкретни ангажименти за разкриване на денонощни лекарски кабинети във всеки от шестте райони; ремонт на кварталните улици и тротоари; осигуряване на места за паркиране и благоустрояване на междублоковите пространства; обновяване  на детските и спортните площадки,  достатъчно места в детските градини и ясли; ефективни мерки за сигурността на гражданите .

„Екипът на „Съюз за Пловдив“ е съставен от  хора с отношение и възпитание – ценности, които отдавна са в пълен дефицит в управлението“, каза Дани Каназирева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име