ONE DESIGN WEEK привлече хиляди посетители

0
1028

Професионален форум, специално създадената за събитието изложба – „Being Post-Digital”, мащабна интерактивна 3D инсталация, представяне на работите на над 200 артисти от цял свят, дизайн работилници, детска програма, прожекции, лекции и презентации, иновации, дизайн базар, специални обиколки на локациите, игри, тематични вечери и шумни партита, емоции и много вдъхновение и най-вече дизайн във всичките му форми и многообразие.

Това и още много бе седмото издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK. Седмицата на дизайна, която се проведе в Пловдив между 19-28 юни, с подкрепата на Община Пловдив и Фондация „Америка за България“, събра над 30 000 гости страната и от чужбина. Само на първия ден над 1 000 човека се включиха в откриването на 3D аудио-визуалната  инсталация.

Дизайн фестивалът премина под знака на постдигиталното съществуване, а посетителите имаха възможност да разкодират този термин  в изложбата “Being Post-Digital”, чийто куратор бе Рене Беекман.

Всяка вечер Площад „Централен“ бе променян до неузнаваемост от интерактивната звуково-визуална инсталация Cnnctr” (Конектор), създадена специално за фестивала артистичния пловдивски колектив – Melformator, с генералната подкрепа на Programista и технологичното партньорство на net365.

В тазгодишното издание на професионалния форум на ONE DESIGN WEEK се включиха над 500 професионалисти от различни професионални сфери. Вдъхновяващите лектори представиха своя  поглед към света на съвременния дизайн.

Организаторите на дизайн фестивала бяха подготвили програма, подходяща за всички възрасти. Децата имаха възможност да се забавляват в множество работилници, специални изложби и прожекции.

За всички останали бе подготвена богата презентационна програма, множество събития, работилници, дизайн и лекции. Посетителите на дизайн седмицата можеха да изследват градското ДНК, да се включат в курс по типография, да разберат повече за динамичния дизайн, финландската кухня и култура, да танцуват до зори, да печелят награди, да си закупят дизайнерски предмет от неделния базар и най-вече да се докоснат до работата на над 200 дизайнери и артисти от 20 страни.

Предишна СтатияВпечатляващата абстрактна живопис на Цанко Панов в „Червеното пони“
Следваща СтатияИвана Папазова е номинирана от „Съюз за Пловдив“ за кмет на културата в Пловдив (аудио)
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име