Иво Папазов – Ибряма и Йълдъз Ибрахимова с уникален концерт в Пловдив

0
1533

Най-колоритните и талантливи изпълнители – Ибряма и Йълдъз Ибрахимова ще пристагнат в Пловдив за да направят заедно с разградската филхармания “Проф. Димитър Ненов” един невероятен концерн на Античния театър.

“ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК” е най-новият проект и предизвикателство, което ще стъпи за първи път в Пловдив на 16 септември.

Премиера на “ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК” ще има и в София – на 20 октомври 2015г в зала 1 на НДК, а броени дни след предствянето му в столицата предстои и “световната му премиера” в Истанбул. Проектът вече има покана за концерт в един от най-големите световни културни центрове – “Зурлу център” в Истанбул и е със запазена дата в края на м.октомври.

“ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК” се “ражда” миналата година по идея на режисьора Пламен Панев и представлява неповторима, емоционална и позитивна комбинация от изпълненията на звезди от световна класа. Филхармонията, Йълдъз Ибрахимова и Ибряма, с невероятната подкрепата на оркестър “Тракия” с ръководител Нешко Нешев ще представят пред публиката изключителен спектакъл – колаборация от различни стилове, които могат да звучат и в чудесна хармония.

Още със заглавието си “ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК” предизвиква интереса на широк кръг музикални фенове – на джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика и без излишна скромност, има амбицията да “надскочи” границите на България. Подобна симбиоза между стилове, събрани на една сцена не е правена до сега у нас, а удоволствието да видиш и чуеш всички тези артисти заедно – не е за изпускане.

Билетите за “ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК” са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg. Могат да се закупят и от касите на залите в Пловдив и Русе, на различни цени според мястото и капацитета на залата. Билети се продават също в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно”.

За първите десет читатели на europlovdiv.com, дали верен отговор на върпоса ни на страницата на сайта във Facebook, ще има безплатни покани за концерта.

Предишна СтатияОпашки се извиха пред касите на „Сцена на кръстопът“
Следваща СтатияОткриват културния сезон в Пловдив с множество изложби
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име