Максим Ешкенази разказва с музика Love story

0
1215

Максим Ешкенази пристига в града под тепетата за концерта си „Love story“.  Класическата музика завръзва любовна история с любими филмови теми, а магията на класиката ще се срещне и смеси с енергията на новото поколение ня сцената на Античен театър на 30 август.

Как е по-добре да се разкаже за една любов – с думи или с музика? Това ще е въпросът, на който ще отговорят Ани Пападопулу, Юлиан Вергов, Веско Пантелеев-Ешкенази, Адриана Николова-Печенката. Диригент на спектакъла е виртуозният Максим Ешкенази – идеен създател на програмите от семейство Фортисимо – Фортисимо Фамилия, Фортисимо Клас и Фортисимо Фест.

Харизматичната актриса от Народния театър – Ани Пападопулу и най-обичаният учител в България, поне според сериала „Революция Z“ – Юлиан Вергов са тези, които знаят нещо повече за връзката между любовта и музиката, а и са готови да си кажат всичко по темата. Световната ни шампионка по бийтбокс се включва ударно, за да покаже, че стиловите ограничения са отживелица, а музиката може да звучи еднакво добре, без значение дали е написана вчера или преди петстотин години. Бийтбоксът се слива с прекрасния звук от цигулката на Веско само за кратко от обичайното си амплоа, за да изпълни ария от операта „Кармен“ на Жорж Бизе, пък току виж пленила завинаги с гласа си нечие сърце.

Част от програмата е прочувственото произведение на Чайковски – увертюрата-фантазия „Ромео и Жулиета“, както и избрани музикални пиеси от „Уестсайдска история“ на Ленард Бърнстейн, филмовата драма на италианеца Джузепе Торнаторе – „Ново кино Парадизо“, чиято музика е написана от Енио Мориконре. „Танго“ от Пиацола и още много любими мелодии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име