Морски полъх и пловдивски дух в изложбата на Ненко Чанев

0
2400

Картини, от които лъха свежият морски бриз, обгражда ни красотата на Стария Пловдив, безметежността на времето, непреходността на природата и безвремието на красивите моменти. Това е усещането от прекрасната изложба, с която бургаският художник Ненко Чанев гостува в разгара на лятото в пловдивската галерия „Червеното пони“.

Китният двор на галерията е приютил платната с богат колорит, стилен изказ, творческа деликатност и дълбока душевност. Току под върха на хълма, където гостите на града могат да видят древните останки на града, отброил осем хиляди лета от своето съществуване, се намира къщата на един от най-страстните радетели за културен разцвет на бъдещата столица на културна Европа ˗ Начо Културата. 

Платната на Ненко Чанев ще ви грабнат още от входа, ще уловят най-съкровените ви мисли и чувства и ще разпалят въображението ви. Изложбата показва всичко онова, от което почитателите на живописта имат нужда ˗ деликатност, драматичност, елегантен стил и енергична мазка. Не случайно Чанев е сред най-търсените и обичани български автори, чиито картини се радват на голяма популярност и интерес от колекционери не само от страната, но и по цял свят.

Изключително удоволствие е да се разходите до върха на Небет тепе в жарките пловдивски привечери и да се отбиете за глътка свежест и вдъхновение в уютния двор на галерия „Червеното пони“. До 30-ти август там ще ви посрещнат платната на Ненко Чанев, които ще ви заредят за дълго не само с  позитивизма и силната си енергия, но и с духовните послания на живописеца.

Насладете им се!

Предишна СтатияPALAIS SOMMER – Летен арт-фест на брега на Елба (снимки, видео)
Следваща СтатияПловдивчани се включиха в Европейската младежка конференция на Арменската църква
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име