Мулти Култи китчън представя Армения в Пазарджик

0
2047

Първото събитие Мулти култи китчън от програмата на Европейска столица на културата Пловдив 2019 ще бъде посветено на арменската общност в Пазарджик и Пловдив, културата и кухнята на Армения.

Културно-кулинарната вечер ще се състои на 24 март от 18:00 ч. в Арменския културен клуб в Пазарджик  (гр. Пазарджик ул. Антим I № 8).

Очаквайте лични истории от арменските ни домакини, любопитни и интересни факти от страната на произход Армения, и вкусни традиционни храни и напитки.

Арменски културен клуб носи името на Арто Бъздигян – радетел и инициатор за възстановяването на арменската църква в Пазарджик. Неговият син – Нишан Бъздигян, е сред дарителите и спомоществователи за изграждането на църквата и културния клуб. Той е поел като своя кауза обединяването на арменската общност в Пазарджик.

В прилагането на моделът Мулти Култи китчън хората ще формират познания за различни култури и ще установят човешки връзки помежду си.

Събитието се организира от Сдружение „Съюз за независимо творческо общуване“ и Младежки дом – Пазарджик.

ПРОЕКТЪТ Е ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПЛОВДИВ – ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

Проектът Мулти Култи китчън представлява поредица от събития, неформални общи срещи, инициативи с включване и активно участие на чуждестранната общност. Събитията са разпределени еднакво в Пловдив и в Пазарджик през 2018 и 2019 г.

Предишна СтатияПловдив ще полети Високо, Високо с ФСБ
Следваща СтатияПролетните изложби в Пловдив
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име