На Димитровден почитаме паметта на Ди Киро /галерия/

0
2032

80 годишнината от рождението на Димитър Киров ще бъде отбелязана тази вечер. На Димитровден, в Градската художествена галерия ще бъдат показани 50 от най-емблематичните му платна, които са предоставени от съпругата на Ди Киро, балерината Русалия Кирова.

Днес ще можем не само да изразим почитта си към маестрото, но и да видим прекрасния каталог, в който са събрани портретите, запечатали лицата на приятели, творци и случайно хора. Всяка от творбите е съпътствана и с кратък текст.

Гостите на изложбата ще имат възможността да видят и филма-портрет, направен от журналистът Пепа Славчева, с режисьор Варта Манукян и оператор Николай Пенчев – „Светът на Ди Киро“.

Юбилейното честване започва точно в 18 часа в залата на Градската художествена галерия на ул. „Княз Александър I-ви“ 15.

Предишна СтатияЖивописни дестинации в Пловдив /галерия/
Следваща СтатияНосителят на Грами Кърт Елинг открива Пловдив Джаз Фест
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име