Недялко Славов: „Левски има едно дело и една вяра и те се наричат единствено и само свободна България“

0
1612

Пловдивчани почетоха 180 години от рождението на Васил Левски с поклонение и полагане на венци и цветя пред паметника на Апостола на Свободата в подножието на Бунарджика. Водещ на честването на кръглата годишнина бе Златко Павлов, а тържественото слово пред събралата се пловдивска общественост бе произнесено от тазгодишния носител на Национална награда „Христо Г.Данов“ за литература – българският поет, писател и драматург Недялко Славов.IMG_1075

В прикачения файл можете да чуете вълнуващото слово на писателя:Nedqlko Slavov

Сред официалните гости на общоградското честване бяха Областният управител Здравко Димитров, заедно с тримата си заместници и главният секретар на Областна администрация – Пловдив, народни представители от Пловдив в 44-то НС, председателят на Общински съвет, началникът  на гарнизон Пловдив и командир на 68-а бригада „Специални сили“ – бригаден генерал Явор Матеев, заместник-кметове и  районни кметове, общински съветници, политически и обществени организации и много граждани. По традиция присъстваха и членове на пловдивския Общински комитет „Васил Левски“, които поднесоха „Гирлянд на славата“. Представители на  Комитет „Родолюбие“ и представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър и венценосци.

Предишна Статия„Силата на съдбата“ – оперен спектакъл на световно ниво (галерия, видео)
Следваща Статия„Хамлет“ под открито небе в Паталеница
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име