Неочакваният Салвадор Дали пристига в гр. Перущица

0
599

Изключително въздействаща изложба „Неочакваният Дали” ще бъде открита в Картинна галерия – Даново училище, гр. Перущица. Гостите на града ще имат уникалната възможност от 3 декември 2022 г. до 2 април 2023 г. да се насладят на оригинали на автора от световна величина Салвадор Дали.

Проектът е продуциран и организиран от Исторически музей Перущица в партньорство с Art Expo SIA (Латвия) и частна колекция „Kесаури „(Франция). Семейство Кесаури са родом от Грузия, но живеят във Франция и притежават оригинални творби на известни художници. Идеята на проекта е произведения на именити творци да бъдат представяни в малки градове в Европа. По този начин жителите на по-малките населени места ще имат уникалния шанс да се докоснат до стойностно европейско изкуство. Разбира се, че интересната изложба от оригинални творби на големия Салвадор Дали ще привлече и много гости от страната и чужбина. Изложбата наистина си заслужава да бъде посетена, тъй като ще бъде в този си вид само в Перущица. Дори и неизкушените от изкуството на Салвадор Дали ще бъдат приятно изненадани.

За връзка: Исторически музей – Перущица адрес: гр. Перущица 4225 ул. „Петър Бонев“ № 1, тел. : +359 3143 2205, моб. тел.: 0893 341 302

Предишна СтатияИзложба Един град, три религии, седем етноса – от миналото за бъдещето
Следваща Статия„Набуко“ в Deutsche Oper Berlin
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име