Пловдивският тромпетист Георги Грозев грабна първа награда от престижен фестивал в Ню Йорк

0
1516

Талантливият 16 годишен пловдивски тромпетист Георги Грозев стана носител на първа награда от престижния Международен конкурс „Golden Classical Music Awards“, който се проведе в Ню Йорк.

Пловдивският изпълнител взе участие в категория “Intermediate” наред с участници от над 26 държави. Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканен да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите, който се преведе в световноизвестната Weill Recital Hall в Carnegie Hall – Ню Йорк (САЩ). Carnegie Hall е един от най-авторитетните  и популярни концертни комплекси за музикални събития в света, като в него се изнасят над 100 представления за сезона. Георги бе единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално. За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова – човек, запазил българското в себе си, който е готов винаги да помогне на сънародници в нужда!

Наградата и участието в Гала концерта е голямо признание за таланта на Георги. Възпитаникът на Пенчо Пенчев, от пловдивското музикално училище е победител в категория “Изкуство” на седмите годишни награди за талантливи деца на Фондация “Енчо Керязов” и е член на Клуб 2017 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име