Премиера на „Децата на Хамелн“ в Кукления театър (галерия)

0
1297

С премиера на спектакъла на Държавен куклен театър – Пловдив „Децата на Хамелн“ стартира тази вечер съпътстващата програма на куклено-театралния фестивал „Двама са малко- трима са много“. Пиесата на руския режисьор Сергей Столяров възражда след близо 45 години позабравения вече театър на сенките. На сцената ще видим  Живко Джуранов, Румен Караманов, Димитър Николов, Панайот Добрев, Мария Димитрова, Наталия Василева, Соня Ботева, Ивелина Колева. „Искам да поканя всички пловдивчани на представлението „Децата на Хамелн“. Дано да затрогнем най-нежните връзки между  деца и родители, въпреки, че спектакълът е за пораснали“, отправя своята покана директорът на кукления театър Виктор Бойчев.

На 5 септември ще можете да гледате и спектакъла „Аз, Сизиф“, а на 6 септември е представлението на Театър 199 „Колекционерката“ с Мая Бежанска.

От до 3-6 септември в Пловдив под мотото TheatAir 2015 ще се случат и много други театрални вълшебства и ще гостуват  много интересни трупи.

На 3 септември ще можем да видим уникалния воден спектакъл „Райската птица“, който се прави за първи път в България и Европа. Пиесата е дело на актьорите от „Малък куклен театър – Слон“ и ще бъде представена на езерото с Мечката в Цар Симеоновата градина на 3 и 5 септември. Ефектното огнено шоу  на  Тeатъра на огъня и сенките „Fireter“ е на 5, а на 6 септември шествието ще мине по главната улица. Клоуните и акробатите от „Играчка–Плачко“ също ще забавляват пловдивчани . От Испания гостува трупата на театър „Кал у Канто“, които ще направят изключително зрелище със своя спектакъл с кукли- хвърчила. Спектакълът шествие се нарича „А-Та-Ка“ и ще започне от Римския стадион до Площад централен в 20 часа на 4 септември. Белгийката Жералдин Джуре ще гостува с магнетичния, сюрреалистичен и весел спектакъл „Крайбрежие“, в който с помощта на една рибка, ще поведе децата на околосветско пътешествие. Представлението ще се играе на 6 септември в Цар Симеоновата градина.

Във фестивала ще участват и две кучета. Едното куче е марионетката от  спектакъла на испанската формация „Скитащи кукли“ и единственото по рода си пеещо куче, което става звезда в представлението на италианската трупа „Уннико“. Ще можете да ги видите на 2 и 3 септември до Римския стадион.

Голяма част от представленията тази година ще  излязат от централната градска част, за да се насочат и към кварталите на Пловдив. В район Западен ще се играе спектакълът „Хвани ги“ и около Младежкия хълм в рамките на фестивала Shake that Хълм. В район Тракия, парк Лаута и в район Северен на естрадата ще има изпълнение на „Уннико“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име