С миниатюри върху чемширово дърво, Пътят към Голгота и En passant стартира арт животът под тепетата (галерия)

0
1546
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

С изложбата „Миниатюра върху чемширово дърво” на Янко Ненов, галерия Дяков откри есенния сезон. Възторг – това е усещането, когато ги видите! Уникални, филигранни и невероятно въздействащи.  Сюжети разказващи притчи и приказки, съновидения и настроения, сътворени сякаш с магия, излъчващи топлина и много любов. Прекрасните творби наподобяват истински бижута и са нещо, което непременно трябва да бъде видяно.

Мислех да на напиша за всички изложби по нещо, но реших да направя галерия от снимки, чрез която всеки да направи своята оценка на старта на арт живота в Пловдив и да прецени къде му е най-интересно да отиде.

Националните есенни изложби в Пловдив се опитват да представят модерни тенденции в българско изкуство под мотото “En passant ”. Кураторският проект включва изложби на девет селектирани български автора, работещи в страната и чужбина. В Балабанова са творбите на Ирина Георгиева, рисунка, Кирил Чолаков, рисунка и фотография,Трепка Петкова, живопис. В Къща Хиндлиян са Йоханес Артинян и Илко Николчев, скулптура, Искра Благоева, живопис, Камен Старчев, графика, а в Къща Мексиканско изкуство – Миглена Йончева-Николова, живопис и Саркис Нерсесян, който гостува със своите невероятни скулптурни композиции на двора.

Галерия Възраждане отпразнува своята 20 та годишнина с изложбата на Димитър Войнов син „ Пътят към Голгота “, която е посветена на неговия приятел Боби.

В Двора на Къщата Георги Божилов – Слона е подредена изложбата на младата художничка Деляна Димитрова.

Предишна СтатияПремиера на „Децата на Хамелн“ в Кукления театър (галерия)
Следваща Статия100 събития на български и международни артисти на „Нощ/ Пловдив“
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име