Психология и мистика в платната на Георги Йорданов

0
2164

В галерия Възраждане е подредена интересна живописна изложба на Георги Йорданов. „С новите си картини Георги Йорданов отново приковава вниманието ни със своите психологични и магични сеанси върху платната. Често неговите герои са като хладно устойчиви манекени, сякаш лишени от емоции ( даже и децата ), и в същото време, усещаш как някъде „ отзад “ кипи чувствен поток от страсти. Статичността на фигурите не може да неутрализира патетичната емоционалност, с която е изградена живописта на Жоро. Той умее, като никой друг, да управлява и сдържа човешките чувства в картините си и да създава онази, типично негова, психологична  многоплановост на образа, която може да подскаже взривяването на една душа“ представя автора Краси Алексиева, а изложбата можете да видите до 08 юни.

Георги Йорданов Георгиев е роден 13 май 1960 г. в гр. Шумен. Член е на СБХ от 1995 г. Участва в групови изложби – Варна, София, Пловдив, Добрич, Лондон, Париж, Гданск. Има над 20 самостоятелни изложби и е носител на I награда за живопис в Габровското Биенале на хумора, награда на Delfina Studio Trust в Лондон, награда за живопис на Национални награди Алианц, България, награда „Сребърно Възраждане” за живопис, Галерия „Възраждане”, Пловдив, награда „Георги Велчев” – галерия „Георги Велчев” – Варна.

Предишна СтатияС картина нарисувана от пловдивчани стартират тържествата на Пловдив – ЕСК 2019
Следваща СтатияОчакваме подкрепа от работещите и мислещи пловдивчани
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име