Ретро автомобили на тур из Родопите /галерия/

0
1180

В почивните дни се проведе ІХ-то ретро рали „Родопи”, което събра пъстра колона от атрактивни автомобили. <a href=“http://europlovdiv.com/wp-content/uploads/2015/09/20150919_175622.jpg“><img class=“alignleft size-full wp-image-34101″ src=“http://europlovdiv.com/wp-content/uploads/2015/09/20150919_175622.jpg“ alt=“20150919_175622″ width=“1024″ height=“576″ /></a>

И тази година организаторите от Автомобилен клуб Ретро – Пловдив се бяха постарали да направят трасе, включващо интересни обекти и, наред с това, позволяващо да се изявят качествата на пилотите и автомобилите. И както казват самите организаптори, проявата с право може да се назове „По манастирите в полите на Родопите”, защото маршрутът премина през три забележителни светини: „Св. Св.Козма и Дамян” край Куклен, твърде нашумелия „Св.Св. Кирик и Юлита” до Горни Воден и Араповския край Асеновград. А вечерта екипите и навигаторите разпуснаха в уникалния комплекс „Старите къщи” в подножието на връх Белинташ. Там, множеството зяпачи, които посрещнаха колоната, не пропуснаха да се снимат за спомен с отлично поддържаните возила.

Галерията от снимки показва красотата на която се насладихме и ние.


Трасето на рали „Родопи“ е с обща дължина около 200 км, разпределено в пет етапа със зададено време за преминаване и включени четири изпитания за точно пилотиране, всички валидни за крайното класиране. Маршрутът на първия ден беше: Пловдив – Йоаким Груево – Перущица – Брестовица – Браниполе – Куклен – Асеновград – Червен – Врата, а през втория:  Врата – Орешец – Асеновград – Араповски манастир – Горни Воден – Гълъбово – Пловдив.

Финалната част и награждаването на победителите се проведе  в квартал „Капана“. Тази година състезателните класове бяха 1931 г.–1945 г.,1946 г.–1960 г., 1961 г.-1970 г.,1971 г.-1984 г. , Youngtimer 1985 г.- 1990 г., Модифициран – автомобили с подменени агрегати и окачване и мотоциклети до 1990г.

Победители в състезателния клас получиха купи и 12 годишно уиски.

На първо място само с 6 наказателни секунди се класира Николай Колев, който получи и почетен плакет приноса му за развитие на ретро ралито в България.

Предишна СтатияАрменците в Пловдив посрещат националния си празник с нов културен клуб
Следваща СтатияПразниците на Стария град бях открити с концерт на виртуозни музиканти /програма/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име