Трябва да си „влюбен във вятъра“, за да построиш замък /снимки/

0
2823

Замък обвит с гъст бръшлян, в който сякаш спи сто годишния си сън Спящата красавица. Едно място, потънало в зеленина, обградено от езеро с бели и черни лебеди, пауни, папагали, патици, зайци, екзотични цветя и растения, езера и паркове, с тронна зала декорирана със старинни картини и рицарски доспехи и параклис, украсен със статуи на Мадона и Пиета, каменни птици, русалки, дори и фонтан Ди Треви, в който можете да хвърлите монета, за да се завърнете отново!

Представяте ли си, че всичко това събрано на едно място може да бъде една наистина удивителна гледка?OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Да!  И можете да го видите не на сън, а на яве, ако през лятната си ваканция отскочите до отстоящото на 20 км. от Бургас село Равадиново и посетите замъка „Влюбен във вятъра“.

И наистина, само човек, който е влюбен в свободата, която дава вятърът, може да построи подобен замък!

Още на входа на величествената постройка, ширнала се на няколко стотин метра от морския бряг и на още толкова от полите на Странджа, ще ви посрещне надпис, който според мен казва всичко и за човека, захванал се с тази не лека задача, и за мотивите, подтикнали го да я направи.

„Странник съм аз от далечна земя и по пътя те носих в сърцето си.

Пазих те скрито в моята душа, както майката пази детето си.

Носих те дълго моя мечта и изграждах те камък по камък.

Виждам те вече пред мен си сега ВЛЮБЕН във ВЯТЪРА ПРИКАЗЕН ЗАМЪК“.

Грешнико, какво направи, как живя ?

„Направих Замък с езеро и две добри деца.“

Това са думи на човека, който според едни е мечтател, според други – сноб, а според трети – напълно луд. Истината за Георги Тумпалов вероятно е някъде по средата, но наистина впечатлението, което ще ви направи Замъкът е неописуемо!

От всякъде личи, че мащабното творение е създадено с много любов и отдаденост. И причината за това не е самоцел, а мисия, която осмисля нечии живот.

Посетих Замъка с мой приятел, който ми разказа, че Георги го е започнал да го създава буквално от нищото преди 15 години. И самият той, наравно със своите многобройни работници и до ден днешен не спира да твори и да създава, планирайки всеки детайл и най-малка подробност. Работи и в жега, и в студ, за да построи детската си мечта и от голата поляна да направи тази не оставаща никого безразличен постройка.

Да, еклектиката безспорно съществува и вероятно за повечето от вас тя ще дойде в повече, но и преклонението, което човек изпитва, когато види реализирана една мечта, не е без значение и заслужава заслужена почит и уважение!

Кич  или огромно желание да се пренесем в приказни и романтични времена?… Лично аз не се наемам да давам нито отговори, нито оценки. Отидете, разгледайте и сами си отговорете на тези въпроси.

Едно нещо знам със сигурност. Това място е направено с много желание, любов и всеотдаен труд… и разбира се с много пари, за да се сбъдне една мечта!

Аз няма да разказвам повече, а ще предоставя на вашето внимание няколко снимки, които направих в „Замък на вятъра“. Полюбувайте им се, но и бъдете сигурни, че си заслужава да видите всичко това на живо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име