Студентите на доц. Веселин Ранков и ас. Ивана Папазова представиха „Държавните липи“ /снимки/

0
2005

Бъдещите актьори от класа на доц. Веселин Ранков и ас. Ивана Папазова направиха добър изпит в края на втори курс. В края на четвъртия семесетър, момчетата и момичетата от специалността актьорско майсторство за драматичен театър в ПУ „Паисий Хилендарски“се справиха с не леката задача да представят пред публика пиесата на Ст. Л. Костов „Държавните липи“.IMG_0158В дома на Койчо се готвят да ходят на сватба. А историята за няколко откраднати фиданки липи се разиграва с усещането, че нещата не са се променили и до днес. Аналогиите с миналото, са много, защото и днес живеят същите крадливи българи, цари същото безвластие, лъжи, подкупи и мераци за общински постове.

Пиесата бе поднесена с прекрасна лекота и свежест, които носи младостта. Бъдещите актьорите явно доста бяха поработили върху персонажите си и успяха да покажат различни подходи при изграждането на едни и същи образи. Добрата преподавателска работа прозираше в представянето на студентите. Те демонстрираха не лоша актьорска игра и умело превъплъщаване. На сцената имаше добре изградени образи. И макар че момчетата и момичетата са само втори курс, личи, че ги очаква блестящо бъдеще.

След успешният изпит, младите актьори получиха своите оценки и заедно с любимите си преподаватели спретнаха импровизирано, но много мило тържество. Цяла вечер те обсъждаха бъдещите си планове и подготовката за веселото прекарване на лятната ваканция.

И ние им пожелаваме весело и емоционално лято и през новата учебна година да ни зарадват с още по-добро представление!

Предишна СтатияНякои от юнските изложби в Града под тепетата, които не трябва да бъдат пропуснати /обновена/
Следваща СтатияТрябва да си „влюбен във вятъра“, за да построиш замък /снимки/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име