Уникалното акустично Light in Babylon гостува на Беглика фест 2015

0
1179

Пъстра палитра от етноси и жанрово многообразие ще събере тазгодишното издание на  Беглика фест , който ще се проведе от 27 до 30 август. Под мотото „Играй, Твори, Бъди“ се обединяват знания, творчество, емоции и идеи. Фестът ще предложи огромно разнообразие от музика, живи изпълнения, танци, пърформънси, изобретения, работилници, театрални и танцови творилници, кътове за творчество, стари и нови занаяти, разнообразни форми на обсъждане, беседи и обмен на добър опит.

Към  програмата екзотичен и пикантен цвят добавя акустичното трио  Light In Babylon, което ще изгрее на фестивалната сцена на 29 август. Формацията е създадена от флирта на различни етноси и култури: певицата е израелтянка  от ирански произход , изпълнителят на сантур е от Турция, китаристът е французин. Проектът е създаден през 2010 г.  край светлините на Босфора от шармантната Михал Елиа Камал (вокали), Метехан Чифчи (свирещ на струнния ирански инструмент сантур) и Жулиен Демарк (китара), а локацията далеч не определя етническата принадлежност на членовете му.

Light in Babylon обещават да пренесат публиката в мистични епохи, където сблъсъци на империи и цивилизации са вдъхновявали пътешественици и поети.  A Беглишкият Вавилон обратно на библейския ще демонстрира нагледно как музиката, природата и изкуството сплотяват вече няколко генерации, посещаващи събитието за 7-ма поредна година.

Гости на феста ще бъдат и сравняваната  със ZAZ френска певица от български произход  IRé, сръбските реге звезди KILO KILO Banda, чилийската певица с афинитет към българския фолклор Анай Валрад и ОМ. Болкън и брейк бийтовете на Balkan Express, пръскащи клубовете в Германия, актуалният електро суинг на Улф Линдеман -Dunkelbunt,  ембиънт, уърлд, техно, IDM/прогресив,  лайв  експеримента  на продуцента Павел Стойчев Surbahar, винтиджфънк, афро и сърфмузиката на Каба Хоро, създадена в Канада, но вдъхновена от Балканите.

Предишна СтатияТалантливите музиканти от “Франк Мартен Плейърс” заминават за Швейцария
Следваща СтатияЕлена Панайотова: Отидох в Африка, за да докажа, че „бъдеще“ и „мечта“ съществуват
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име