Талантливите музиканти от “Франк Мартен Плейърс” заминават за Швейцария

0
1028

Младежки камерен оркестър “Франк Мартен Плейърс” заминава за едноседмичен workshop в Музикален Остров Райнау, Швейцария. Оркестърът ще работи с испанския диригент Енрике Угарте – диригент на Мюнхенския Радио – Оркестър. Музикалният семинар ще завърши с концерт на 04.09.2015 в Calvin Haus – Берн.

МКО „Франк Мартен Плейърс” бе създаден през 2014 г. от госпожа Галина Врачева – пианист, композитор и импровизатор на класическа музика със световна кариера, госпожа Нели Попова – директор на НУМТИ „Добрин Петков” и госпожа Тереза Мартен – дъщеря на швейцарския композитор Франк Мартен и дарител на името на оркестъра. Формацията се сформира на конкурсен принцип от ученици – горен курс на НУМТИ „Добрин Петков” Пловдив. След двата им успешни концерта в Пловдив (декември 2014 и май 2015), госпожа Галина Врачева – меценат и идеен съветник на оркестъра, художественият ръководител маестро Пламен Проданов и мениджърът на оркестъра госпожа Гергана Филева, вярват в успешното развитие на младите талантливи музиканти за създаването на един елитен юношески състав и им пожелават „На Добър час“!

Предишна СтатияУС на Пловдив 2019 остава непроменен. Засега
Следваща СтатияУникалното акустично Light in Babylon гостува на Беглика фест 2015
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име