Великите любовници се качват на сцената на Драмата

0
1308

Броени дни ни делят от премиерното представление на „Великите любовници“. Пиесата на Владимир Котенко е изключителна свежа комедия, която описва среща на едни от най скандалните и прочути любовници на света Дон Жуан, Казанова, Маркиз дьо Сад, но в тяхната зряла възраст. Режисьорът, избирал пловдивската сцена, за да направи световна премиера на „Великите любовници“ е Красимир Ранков, познат на пловдивчани с изключително успешния спектакъл „Детектор на лъжата“.

Историите на най-прочутите любовници на света вълнуват от столетия въображението на всички. Любовните похождения и на тримата са достойни да се окичат с палмата на първенството, но кой все пак е най-добрият?

Тайна среща трябва да разреши вечния спор кой е най-великият изкусител. За целта трябва да се представят не само списък на прелъстените жени, но и необорими доказателства. Но дори строгите арбитри не предполагат, че резултатът може да е напълно равен. На помощ са извикани спомените, но как може да им се вярва, когато никой от тримата мъже не знае не само с кого, но и къде е спал предната нощ.

Даден им е шанс за часове да прелъстят още една жена, преди да бъдат настигнати от безмилостната Инквизиция. И от една още по-безмилостна тъща.

Във „Великите любовници“ участват едни от най-любимите пловдивски актьори Анелия Ташева, Стефан Попов, Тодор Генов/ Красимир Ранков, Стоян Сърданов, Марин Младенов, Мария Генчева, Русалина Чапликова. Преводът от руски е на Добринка Стефанова, сценографията на  Красимир Ранков, костюмите са на Десислава Попова, хореографият – Светлин Димитров, музика – Георги Георгиев.

Вчера при нелеп инцидент, за най-голямо съжаление, Тодор Генов си счупи крака. Този инцидент налага неговото място да бъда заето от от друг актьор. На премиерното представление в понеделник, ще имаме изключителната възможност да видим режисьора Краси Ранков в една от ролите.

Не пропускайте премиерното представление, което ще се състои на 09 ноември на сцената на Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив.

А екипът на europlovdiv.com пожелава на Тодор Генов скорошно възстановяване!

 

 

Предишна СтатияБЕЗГРЕШНИТЕ, С ПОДКРЕПАТА НА 17%
Следваща СтатияВила Юстина отваря врати за всички приятели по повод „Европейския ден на винения туризъм”
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име