Вила Юстина отваря врати за всички приятели по повод „Европейския ден на винения туризъм”

0
1876

За втора поредна година, Винарска изба „Вила Юстина“ е съпричастна с „Европейския ден на винения туризъм“ и кани всеки любител на хубавото вино да проследят „Пътя на виното“ в деня на отворените врати 8 ноември.

„Европейският ден на винения туризъм” се провежда всяка втора неделя на месец ноември във всеки град партньор, принадлежащ към мрежата. Европейската мрежа е съставена от градове или групи от градове, принадлежащи към Европейския съюз, които са със силна икономическа зависимост от лозарството и се намират в зони, защитени с гаранция за качеството на своите вина. Събитието е благоприятна предпоставка за сравняване на стандартите за качество на различните европейски винени маршрути. То се предхожда от международна реклама на винения туризъм по едно и също време и във всички европейски страни. „Европейският ден на винения туризъм” включва поредица от събития, основани на промотирането на винарските райони. Те се организират от всеки град на неговата територия, като се рекламират под общо лого, което дава още по-силно въздействие върху широката публика.

Заповядайте, на чаша прекрасно вино в ръка,  на 08 ноември, от 11 до 17 часа, във Винарска изба „Вила Юстина“, село Устина!

Тази година и Съветът по туризъм в Пловдив се присъедини към отбелязването на „Европейския ден на винения туризъм” с интересна програма, която съчетава представянето на избите, културните забележителности и традиционните за града ни фестивали и събития на винена тема.  Ето и пълната програма на събитията посветени на „Европейският ден на винения туризъм”.

ПЛОВДИВ 8 НОЕМВРИ 2015г.

10:00  СЕДЕМ ГОДИНИ „ДЕФИЛЕ НА МЛАДОТО ВИНО”

Централна градска улица

Откриване на ретроспективна изложба
11:00 – 17:00  ПОСЕЩЕНИЕ НА ВИНАРСКИ ИЗБИ В РОДОПСКАТА ЯКА

КОМПЛЕКС „ТОДОРОВ“ с. Брестовица, ВИНАРСКА ИЗБА „ВИЛА ЮСТИНА“

Безплатен трансфер с включена дегустация, от паркинга на хотел „Тримонциум”

11:00 Първи Туристически микробус- 16 места

15:00 Втори Туристически микробус – 16 места

18:00 – 19:00 „ТАНЦИ, ТРАДИЦИИ И ВИНО“

Римски стадион

Танцова програма

19:00 – 24:00 „КУЛТУРА НА ВИНОТО”

Пловдивски клубове представят вина от региона с дегустации на преференциални цени

Предишна СтатияВеликите любовници се качват на сцената на Драмата
Следваща СтатияАнтичният театър се сдоби и с „уникален“ билетен център
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име