Вержин Хугасян представи България в конференция за защита на човешките права

0
2137

Вержин Хугасян беше българският представител на проведените в Хейделберг  и Страсбург обучения, семинари и конференции по най-важната за всички граждани на Европа тема за ефективната защита на човешките права. В това обучение участваха делегати от различни общности от цяла Европа и от България.

Вержин Хугасян участва и като представител на най-голямата световна арменска организация „Oбщоaрменски Благотворителн Съюз – AGBU. Вержин е член на ръководството на AGBU YP-Пловдив и е избрана след предварителен подбор и лична препоръка от г-н Хайк Гарабедян. Вержин е студент по Право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и е президент на The European Law Student’s Association Plovdiv.Verji 2 (1)

Главен организатор на събитието е “Phiren Amenca”. Организацията е представена в САЩ и в почти всички европейски държави, като централите са в Будапеща и Брюксел, а неин директор и политически консултант е Джонатан Мак.

В обучението се включиха около 60 души от цяла Европа, които имаха възможността да посетят европейските институции в Страсбург, да присъстват на пленарно заседание в Европейския парламент в Страсбург и да разберат механизма за вземане на решения. Участниците се запознаха с проблемите, които стоят пред малцинствата и етносите в света. Бяха организирани срещи с хора от Европейския младежки център в Страсбург, където се проведе част от обучението, както и с хора, които работят в Европейския парламент в Страсбург.Verji 3 (1)

Целта на обучителното посещение беше запознаване отблизо с начина на функциониране и различните дейности на Европейския младежки център в Страсбург. Активистите имаха възможност да се запознаят с дейността на Европейската младежка фондация, която се помещава в Европейски младежки център.

Вержин Хугасян беше сред най-активите участници. Тя отправи предложения за по-пълна правна защита и изрази увереност, че професията й на юрист ще допринесе в голяма степен за защитата на нарушените човешки права.Verzhin 2016 (1)

Всички участници в семинара бяха млади, амбициозни и решителни хора, които са готови да се борят, за да съхранят идентичността си, историята, езика и културата на своята общност и да имат равни права.

Предишна СтатияХристос от календара
Следваща СтатияХорът на пловдивските момчета преизпълни сърцата на своите почитатели /галерия/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име