10-то юбилейно издание на концерта „Вечер на партньорството“

0
1452

„Вечер на партньорството“ е една инициатива на акомпаниаторите от НУМТИ „Д. Петков“ Пловдив. За разлика от обичайната практика солистите да канят съпровождащия пианист, в случая акомпаниаторите избират солистите си. Пианистите Албена Казанджиева, Александър Колев, Владимир Стефанов, Злателина Коларова, Ирен Капеловска, Йорданка Иванова, Мария Дулева и Мария Заваринова поканиха Мичо Димитров (цигулка), Ивайло Василев (флейта), Никола Николов (виолончело), Маргарита Демирджиян (ударни), Илия Панчев (пиано) за съвместно музициране.Image2

Разнообразната програма включваше творби от Й. Кр. Бах, Фр. Крайслер, А. Казела, С. Прокофиев, Р. Клайдерман, Е. Боца, Дж. Гершуин. Своеобразна поанта стана финалът на събитието: на 16 ръце пианистите изпълниха Празнична полонеза от Й. Свендсен.

Мултимедия, проследяваща кадри от миналите „Вечери на партньорството“, показа впечатляващия брой музиканти, участвали в концертите през изминалите 10 години.

Идеята за партньорството кореспондира с мотото на Пловдив 2019 – „Заедно за Пловдив“ и акомпаниаторите биха се радвали да са част от програмата на Културната столица през 2019 г.

Предишна СтатияИвана Папазова най-сетне бе отличена с „Аскеер“
Следваща СтатияПетър Карапетков: Не се страхувайте да обичате!
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име