Букет от багри, форми и послания в пролетната изложба „Цветове“ /галерия/

0
1832

Пролетната обща художествена изложба „Цветове“, която членовете на Дружеството на Пловдивските художници правят по традиция преди Светлите Великденски празници, посрещна своите приятели и ценители с букет от багри, форми и послания.

Талантливите момчета и момичета от хор „Евмолпея“ с диригент Рада Славинска, поздравиха с няколко чудесни песни многобройните почитатели на изящното изкуство.

Пролетната изложба събра на двата етажа в галерията на ул. „Гладстон“ 32 живопис, графика, скулптура, колаж, мозайка и инсталации на различни поколения творци, обединени от най-старата творческа гилдия с повече от 100- годишна история. „Цветове“ представя най-доброто, сътворено от талантливите пловдивски художници.

Предишна СтатияАнтония Маркова направи стилна промоция на първия си албум „Как ще те обичам“ /галерия/
Следваща СтатияНенко Чанев нарисува чувствата си към Пловдив /галерия/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име