Ненко Чанев нарисува чувствата си към Пловдив /галерия/

0
3213

В Пловдив гостува един от любимите ми художници, който макар и родом от Бургас, е тясно свързан с Пловдив. Ненко Чанев е и фантастичен живописец, и приятел, и истински бохем в усещането си за живота. Защото за него най-голямото изкуство е да живее живота си пълноценно, да твори и да прекарва свободното си време с приятели и близки хора.

Ненко е подредил една прекрасна изложба в галерия Arsenal of art, озаглавена „Завръщане“. Основната тема в картините му не е морето, както подобава на художник от морски град, а е едно споделено обяснение в  любов към Пловдив. Изложбата е изпълнена в акварел и акрил, а картините му са изключително цветни, експресивни и завладяващи.

Не е тайна, че художникът, освен, че е прекарал младостта си като ученик в пловдивската художествена гимназия, направил е няколко самостоятелни изложби тук и не спира да се завръща в Града под тепетата с най-голямо желание. Ненко обича пловдивските улици, южняшкия айлак, аромата на Капана, уюта на малките кафенета, топлината на старите къщи,  очарованието и колорита на древния град. Обичта си той сподели със своите почитатели.

Десетки приятели се стекоха в петъчната вечер, за да изразят почитта, уважението и обичта си към Ненко. Художници, актьори, писатели, музиканти и ценители на живописта се наслаждаваха на прекрасните картини, а едно от най-впечатляващите картини на Чанев, стана притежание на артистичното семейство Ивана Папазова и Николай Станчев.

Благодарим ти, Ненко, за прекрасното изживяване!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име