Димитър Маринов в емоционална срещна с приятелите си Ивана Папазова, Райна Инфантино и Николай Станчев /аудио/

0
2543

Носителят на „Оскар“ за участието си във филма „Зелената книга“ Димитър Маринов гостува на Пловдив, за да представи както отличената с наградата на Американската филмова академия лента, така и новия български филм, в който актьорът участва – „Снимка с Юки“.

Той пристигна в залата на пловдивски клуб, където го чакаше огромна тълпа от журналисти и почитатели, дошли да разговарят и да поднесат своите подаръци и благопожелания на актьора, с когото България се гордее.

Една от най-милите и сърдечни срещи, която изтръгна сълзи на радост и от двете страни, беше срещата на Маринов с неговата колежка и близка приятелка от преди близо 30 години – актрисата от Пловдивския драматичен театър Ивана Папазова, нейния съпруг – актьорът Николай Станчев и примата на италианската оперна сцена от близкото минало – Райна Инфантино, която беше пристигнала специално от Рим, за да види своя любим приятел.

При срещата си те не сдържаха вълнението си, прегърнаха се радушно и започнаха да споделят спомени от техните съвместни изяви. Ивана Папазова и Димитър Маринов са си партнирали на сцената на Видинския театър и дори актрисата е живяла в квартирата на Маринов в крайдунавския град, след като той се завръща в София.

Срещите на Райна Инфантино и Димитър Маринов датират от времето, когато актьорът пребивава в Лос Анджелис, където живее дъщерята на Райна – Мария-Елена Инфантино, която също е певица.

След като размениха спомени и снимки, Димитър Маринов разказа за връзката му с Пловдив, за работата си с Виго Мортенсен и Махершала Али, както и за новия български филм на режисьора Лъчезар Аврамов „Среща с Юки“, чиято премиера е тази вечер в кино „Лъки Дом на киното“.

Запис от срещата можете да чуете в прикачения звуков файл:

Предишна СтатияМартенски изложби в Пловдив
Следваща Статия„Многоклетка“ в Bee Bop Cafe
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име