Ето как ще изглежда билетопродавницата за 100 хил. лв. на Античния

0
1803

Проектанти и архитекти се заеха с нелеката задача да направят визуализация на билетопродавницата, която съвсем скоро ще се появи на северната терасата на Античния театър в Пловдив. Визуалната реализация, направена от екипа на арх. Петкана Бакалова, пресъздава точно будката, която ще бъде поставен в най-скоро време в сърцето на емблематичния  паметник на културата, като се базира на проектната документация, получена от общината по Закона за достъп до обществената информация.

Да припомним, че след като проектът на арх. Пройкова беше атакуван както от обществени организации, така и от архитектурните гилдии в града под тепетата, кметът Тотев обеща, че строежът ще спре, поне докато експертите не се произнесат дали изграждането на обектите е съобразено с изискванията на архитектурния паметник. Но до ден днешен, нито едно от обещанията на Тотев не се изпълни и строежът продължава с пълна пара. В момента е изградено и почти довършено второто ниво, което се намира под Къщата с кулата. В най-скоро време ще бъде поставена и билетопродавницата, която изглежда като павилион от панаирно изложение, но струва поне 100 хил. лв.

Днес Общественият съвет за култура и културно наследство внесе в Община Пловдив поредното искане за разглеждане на цялостната документация на проекта за билетен и информационен център със зала за прожекции, които вече се изграждат на Античния театър. Съмненията са, че там има изключително много нарушения.12177154_705335609596870_1631207529_o

Ако и това не спре безумното опорочаване на културно-историческите паметници в града, ще бъдат предприети и по-драстични мерки, обещават от Обществения съвет за култура и културно наследство в Пловдив.

Предишна СтатияВъпреки обещанията, строежът върху Античния театър продължава
Следваща СтатияЖивописни дестинации в Пловдив /галерия/
Позната като Ваня Трингова, зодия рак според астрологичния хороскоп и спектрален вълшебник, според календара на маите. Един от най-близките ми приятели ме нарича Вихра, защото според него това име най-пълно отразява характера ми - темпераментен и непокорен, раздаващ се, обичащ силно и истински, създаващ настроение сред околните, но и неприеман от хората с консервативно мислене. Всички знаят, че Пловдив е град, който се слави с невероятен дух и аз имам скромната амбиция да го уловя във вихъра от изложби, концерти, театрални постановки и всякакви културна събития. Творческата атмосфера в Пловдив силно допада на моята енергия. Това е и основната причина, която от години ме кара да работя за популяризиране на всичко, което се случва в културния живот на града. Много ми се иска да направя съпричастни към този дух и тази енергия колкото се може повече хора, не само в града под тепетата, но и в цялата страна. Да ги накарам да се докоснат до стойностното изкуство и да обърнат поглед навътре в душата си, където да открият красотата и любовта. И ще бъда истински щастлива, ако поне мъничко съм успяла да го направя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име