Галерия 28 открива сезона на изложбите

0
3238

Галерия 28 в Капана отваря пространството си за изложба, в която четирима  творци с различен почерк, вдъхновение и светоусещане.  В неделя 18 февруари от 18.00 часа ще бъде открита сборната изложбата на Динко Ненов – керамика, Минчо Панайотов- живопис и графика, Петко Караколев -скулптура, Пламен Бешков – живопис.

Динко Ненов, който работи с изключително разнообразни техники като акрил, колаж, рисунки с пастел и маслени бои, сега е решил да покаже на почитателите си своята керамика.

Динко Ненов е роден в гр. Смолян. През 1979 г. завършва ССХУ за сценични кадри, а през 1992 г. НХА „Н. Павлович“ – София, специалност „Дизайн“ – порцелан и стъкло. От 1973 г. започва да участва в изложби в страната и чужбина, има участия във всички регионални и национални изложби, а самостоятелните му изложби са повече от 30. Работи живопис, скулптура, монументално изкуство. Негови пластики и картини са притежание на галерии и се намират в частни колекции в Италия, Словакия, САЩ, Холандия, Германия, Норвегия, Австрия, Обединеното Кралство, Япония, Гърция, Турция, Дания, Франция, Унгария, Украйна, Русия, Сърбия, Молдова, Португалия, Испания, Аржентина, Швейцария, Лихтенщайн, Белгия, Полша, България. Носител е на многобройни отличия за живопис, пластика, пърформанс, керамика от изложби в България, Аржентина, Япония, САЩ и др. Член е на СБХ и на групата на пловдивските художници.

Керамика на Динко Ненов

Утвърденият български художник Минчо Панайотов, който през годините е предал майсторството и обучил в ателието си на един и двама от пловдивските творци, ще се представи с живописни и графични платна. Той е роден в сливенското село Панаретовци. Завършва Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския утиверситет „Св.Кв. Кирил и Методий“ при проф.Васил Стоилов. Работи в жанровете живопис, графика, илюстрация. Панайотов участва активно в международни, национални и регионални колективни изложби и има близо 50 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Негови творби са притежание на Национална художествена галерия – София, Градска художествена галерия – Пловдив, на много галерии и частни колекции в страната, като и в Австрия, Франция, Англия, Германия, Италия, Швеция, Швейцария, Белгия, Унгария, Дания, САЩ, Холандия, Гърция, Япония, Норвегия и др. Творческият му път започва като уредник в Художествената галерия в Сливен. Член е на СБХ и на Творческо обединение „26-5“. Живее и работи в Пловдив. Награждаван е от Съюза на българските художници.

Картина на Минчо Панайотов

Членът на Дружеството на пловдивските художници Петко Караколев ще представи своите най-нови скулптурни творби, а Пламен Бешков ще покаже живописни платна, в които присъства човешката фигура, както и съизмерването на мъжкото и женското начало като тематика и отношението на човека към заобикалящия го свят.

Скулптура на Петко Караколев

Пламен Бешков е завършил Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров” – гр. София, „Българска филология” в Пловдивски университет ”Паисий Хилендарски”, както и „Педагогика на изобразителното изкуство”. Работи в областта на графиката и живописта. Има участия на изложби в страната, Румъния и Гърция. Пламен Бешков има в творческата си биография самостоятелни изложби в галерия „Ромфея”, ГХГ-Русе, галерия „Арт Недев Галери”- Стара Загора, галерия „Арт Муза” –  София, галерия ”Актив Арт” и др. Авторът живее и работи в Пловдив.

Картина на Пламен Бешков

Галерия 28, прекрасните домакини, младите актьори от Драматичен театър – Пловдив Патриция Пъндева и Тодор Дърлянов и художниците, Ви очакват в неделя 18 февруари в 18:00, за да открием заедно една интересна и нестандартна изложба, а с чаша вино в ръка да почетем месецът на любовта и виното.

Заповядайте!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име