Галерия „Дяков“ отбеляза 20 годишнина с прекрасни картини и шумен купон

0
1960

Ангел Василев, Атанас Хранов, Владимир Чукич, Вълчан Петров, Димо Колибаров, Ицко Мазнев, Лили Кючукова, Милко Божков, Николай Кучков, Румен Нечев, Силвия Нечева, Станимир Видев, Стоимен Стоилов, Стоян Куцев, Стоян Цанев, Янко Ненов, Ясен Гюзелев и Моника Роменска са художниците, които през годините са били горди притежатели на наградата на галерия „Дяков“.

Защото вече 20 години, прекрасната къща под Сахат тепе събира творбите на едни от най-качествените български художници.

Кръглата годишнина беше отбелязана със сборна изложба на лауреатите на наградата „Дяков“. Беше обявен и носителят на приза за 2015 година. За никого не беше изненада, че именно Моника Роменска стана поредният отличен художник, защото само преди няколко дни, тя се окичи и с Награда Пловдив именно заради прекрасната си изложба „Макондо“, експонирана в галерия „Дяков“ през октомври 2015г. Моника получи бронзовият плакет, изработен от Атанас Хранов.

Всички лауреати на галерията получиха фланелки с логото на галерията, с които се снимаха за спомен.

Колоритната Анна Дякова, собственичка на галерията, известна с „пиперливия“ си език, който не спестява на никого нито критики, нито похвали, отново успя да направи един невероятен празник за приятелите си и почитателите на изящното изкуство. Гостите прииждаха в продължение на няколко часа и отправяха своите искрени пожелания.

И както си му е редът, на всеки прекрасен рожден ден се реже торта и се пеят песни. Великолепната торта беше в компанията на прекрасна пита с маслини, направена специално за случая от дългогодишната приятелка на Анна – Надежда Димитрова.

Цветята и поздравленията продължаваха да пристигат през цялата вечер, а купонът продължи до здрачаване с много настроение, усмивки и приятелски разговори.

Всички гости изпяха „На многая лета“ и пожелаха още дълги години галерия „Дяков“ да е средище на духовност, изкуство и култура.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Но, ако не сте успели да присъствате на откриването на юбилейната изложба в галерия „Дяков“ не се тревожете, защото тя ще продължи цели два месеца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име