Показаха най-добрите фотографии от Третия Международен Фото Салон в Пловдив

0
1643

Ли Юшан от Китай стана носител на специалната награда и грабна купата на Третия Международен Фото Салон Пловдив.  В залата на Дружествено на пловдивските художници на улица Гладстон 32 беше открита изложба с фотографиите на автори от 54 държави.

Сред отличените бяха и снимки на пловдивчаните Елена Трифонова, Петър Шипчанов, Стоян Илиев, Милан Христев  в компанията на техни колеги от Германия, Словения, Великобритания, Италия, Полша и др.

Фотографският конкурс  е сред най-добрите и именно поради тази причина тази година в него се включиха 398 професионални и любители фотографи от 59 държави, които представиха 4877 снимки, групирани в шест раздела. Проявата се провежда под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP – International Federation of Photographic Art), Фотографско общество на Америка (PSA – Photographic Society of America) и Национално сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА). И тази година събитието привлече интереса на фотографи от пет континента, а финалната селекция беше направена от жури с председател Боро Рудич от Македония. То определи 1593 фотографии на 333 автора от 54 държави, който да се състезават за големите награди.


В изложбата, която е подредена в залата на Дружеството на пловдивските художници има и специален раздел от градове, които като Пловдив са били  избрани за Европейска столица на културата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашият коментар!
Моля, въведете вашето име